Bij Walking Rugby draait het vooral om plezier en meedoen, winnen is bijzaak.
Bij Walking Rugby draait het vooral om plezier en meedoen, winnen is bijzaak.

Oldstars Walking Rugby bij The Vets

Algemeen 353 keer gelezen

VALKENSWAARD - Rugbyclub The Vets in Valkenswaard start met Oldstars Walking Rugby. Walking Rugby is een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby. Het is bedoeld voor ouderen en wordt dan ook ondersteund door Rugby Nederland samen met het Nationaal Ouderenfonds.

Walking Rugby is anders dan het traditionele rugby. Er is minder tot geen fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. 

Iedereen kan meedoen

Deze spelvorm staat onder begeleiding van ervaren trainers of spelbegeleiders die helpen om het spel eerlijk te maken voor alle spelers. Deze aangepaste spelvorm van rugby is geschikt zowel voor spelers met als zonder eerdere rugby-ervaring. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep van 55 jaar en ouder. Geïnteresseerden zijn welkom bij The Vets op sportpark Den Dries in Valkenswaard op alle donderdagen vanaf 20.00 uur ‘s avonds.

V.R.C. The Vets wil er graag ook een gezond wedstrijdelement aan toevoegen door een competitievorm te starten. Deze competitievorm Oldstars Walking Rugby begint donderdag 30 september, waarbij gestreden zal worden om de Frans Smits wisseltrofee. Frans Smits is oprichter en grondlegger van V.R.C. The Vets. Vorig jaar kwam hij te overlijden.

Op elke laatste donderdag van de maand vallen er punten te behalen. Voor hun aanwezigheid krijgen deelnemers vijf punten en voor elke gewonnen wedstrijd één punt. Er worden drie wedstrijden per avond gespeeld zodat het maximumaantal punten per competitieavond acht punten bedraagt.

Winnen is bijzaak

De teams worden per avond willekeurig vastgesteld middels loting. Zoals uit de puntenverdeling blijkt, is aanwezigheid het belangrijkste en winnen een bijzaak. Op de andere donderdagavonden zijn de Walking Rugby-spelers ook welkom; dan wordt er onder begeleiding getraind en oefenpartijtjes gespeeld. Op de website van The Vets is meer informatie te vinden: www.vets.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant