Er is altijd wel iets gezelligs te beleven in de omgeving van D'n Nieuwe Hof. (Foto: Jurgen van Hoof)
Er is altijd wel iets gezelligs te beleven in de omgeving van D'n Nieuwe Hof. (Foto: Jurgen van Hoof) Jurgen van Hoof

Bomvol weekend Jeugd IVN

vr 17 sep 2021, 10:21 Algemeen 16 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het Jeugd IVN - Valkenswaard-Waalre organiseert dit weekend een groot aantal activiteiten voor jongeren vanaf acht jaar oud.

door Ton van Helvoort

Het zal al die dagen weer druk worden bij Natuur-Educatie Centrum D’n Nieuwe Hof aan de Bosstraat 25 in Valkenswaard. Het wordt dan ook een weekend vol verrassingen waar iedereen tussen 8 en 16 jaar aan mee kan doen, of men nu wel of geen lid van het IVN is. Het is tevens een vervanging van het gebruikelijke zomerkamp dat vanwege corona helaas niet door kan gaan.

Vleermuizenexcursie

Vrijdag 17 september wordt vanaf 19.30 uur gestart met een vleermuizenexcursie. Dat vleermuizen heel bijzondere dieren zijn en een belangrijke plaats in de natuur innemen beseffen maar weinig mensen. Zaterdag 18 september wordt er om 14.00 uur gestart met een vogelwandeling. Dat biedt spanning en ontspanning. Lekker buiten zijn en genieten van de schoonheid van de vogels. Men heeft daar niets bij nodig, want met open ogen komt men al heel ver. Een verrekijker kan het echter wel extra leuk maken.

Vanaf 15.30 uur tot 17.00 uur zijn er diverse activiteiten op en rondom het terras van D’n Nieuwe Hof. Ook dan kan men echt genieten en zeker voor de jeugd is het toch heerlijk om buiten te zijn. Het avondprogramma op 18 september is wel héél bijzonder. Het begint om 20.00 uur met sterren kijken. Welke sterren kennen we? De Grote Beer is één van de bekendste sterren en men kan hem herkennen aan de vorm van een steelpan. Ook de Poolster is erg bekend en is zo helder en groot dat als men naar de hemel kijkt, men hem eigenlijk niet kan missen. Na het sterren kijken is er vanaf 21.15 uur een gezellig samenzijn bij een vuur waar dan sterke en minder sterke verhalen worden verteld. De dag wordt om 22.00 uur afgesloten met het kijken naar nachtvlinders.

Daarna wordt het weer tijd om huiswaarts te gaan, want ook op zaterdag 19 september is er weer van alles te beleven bij D’n Nieuwe Hof. Vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur kan men daar dan deelnemen aan diverse natuuractiviteiten en spellen. Het worden drie prachtige dagen waar de jeugd ongetwijfeld veel kan leren, en kan inzien dat we zuinig moeten zijn op onze natuur.

Uit de krant