Afbeelding

Vier weken ijspret op Markt Valkenswaard

Algemeen 82 keer gelezen

VALKENSWAARD - Hoewel het officieel nog geen winter is, voelt de herfst van 2016 al wel als zodanig aan. Het vriest, mensen lopen en fietsen met warme mutsen, sjaals en handschoenen en ‘s morgens moet er driftig worden gekrabd, om de auto ijsvrij te maken. In het hoge noorden zouden zenuwachtige rayonhoofden zelfs al een vergadering over een mogelijke Elfstedentocht hebben belegd. En in Valkenswaard? Daar maakt iedereen zich op voor de tijdelijke ijsbaan op de Markt. Van 11 tot en met 8 januari.

Hub Janssen, een van de organisatoren: “We leggen dit jaar al weer voor de 13e keer in successie een ‘tijdelijke’ ijsbaan op de Markt. En niet zomaar één. Hij is maar liefst 800m2 groot en daarmee de grootste van Brabant. Met een apart kindergedeelte voor de allerkleinsten. In de eerste twee weken wordt aan alle basisscholen in Valkenswaard en Waalre de mogelijkheid geboden om een gymles in te ruilen voor een uurtje ‘kinderschoolschaatsen’. In samenwerking met Rabobank De Kempen. Naast de mogelijkheid om het ijs op te gaan, kunnen bezoekers uiteraard ook weer terecht in de sfeervol ingerichte schaatstent, voor een passend drankje en hapje.”

Direct aansluitend aan de weekmarkt van donderdag start de opbouw van de ijsbaan. In de periode dat deze is geopend, staat op donderdagen een deel van de weekmarkt op de rijbaan. Hierdoor is het gedeelte van de N69 tussen de kruising met de Waalreseweg/Eindhovenseweg/Markt en de kruising met de Dommelseweg afgesloten voor het verkeer. Van 06.00 tot 19.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid; de omleidingsroutes staan met borden aangegeven. Ook de bussen volgen gewijzigde routes, omdat de haltes aan de Markt niet kunnen worden gebruikt. “We werken met meerdere partijen uitstekend samen”, aldus Janssen. “Denk dan aan onder meer de gemeente Valkenswaard en het Centrummanagement.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant