Vlnr: Alex van Asten, voorzitter HBV, directeur-bestuurder Rob Möhlmann van Woningbelang, Burgemeester Ederveen, Districtsmanager Marie Jose Backx van Woonbedrijf en Fred Fens, penningmeester van HBV.
Vlnr: Alex van Asten, voorzitter HBV, directeur-bestuurder Rob Möhlmann van Woningbelang, Burgemeester Ederveen, Districtsmanager Marie Jose Backx van Woonbedrijf en Fred Fens, penningmeester van HBV.

Woningcorporaties zijn nog niet uitgebouwd in gemeente

Algemeen 78 keer gelezen

VALKENSWAARD - De in Valkenswaard actieve woningcorporaties Woningbelang, hun HuurdersBelangenVereniging en Woonbedrijf hebben voor 2017 met de gemeente afspraken over het Woonbeleid gemaakt. De nieuwe prestatieafspraken zijn vorige week ondertekend. De afspraken gaan over beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen, levensvatbare wijken en duurzaamheid en energiebesparing voor het jaar 2017 en verder.

Burgemeester Ederveen en Wethouder Wijnen (Volkshuisvesting): “Deze afspraken zijn goed voor Valkenswaard. Samen met Woningbelang en Woonbedrijf werken we aan goede huisvesting voor inwoners die willen blijven én voor jongeren en jonge gezinnen die hier graag naar toe komen.”

In de gemeente Valkenswaard bezit Woningbelang ruim 3600 woningen. In 2017 zet Woningbelang zich wederom in om ervoor te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Er worden minimaal 100 woningen beschikbaar gesteld voor starters. Daarnaast worden de voorbereidingen gestart voor de nieuwbouw van 16 woningen aan de Stakenborgakker en 44 woningen op de locatie Molensteen. Dit worden Nul-op-de-meter woningen. Er worden vijf woningen gebouwd voor de bewoners van de locatie Veldbeemd. Daarnaast lopen er twee herstructureringsprojecten; 18 levensloopbestendige woningen in de Amundsenstraat en aan de Waalreseweg gaat Woningbelang 18 levensloopbestendige appartementen bouwen. Met haar huurbeleid houdt Woningbelang 85% van haar woningvoorraad onder de betaalbaarheidsgrens, voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. Ook gaat Woningbelang verder met het energiezuiniger maken van bestaande woningen

Woonbedrijf verhuurt in de gemeente 649 betaalbare huurwoningen. In 2017 start Woonbedrijf met de verbouwing van de huurappartementen Den Haagacker. In Den Haagacker komen 105 zelfstandige woningen voor senioren, met verschillende indelingen. Zo kunnen bewoners kiezen wat voor woning het best bij hen past. De woningen zijn allemaal voor senioren van 65 jaar en ouder die zelfstandig kunnen wonen. Verder wil Woonbedrijf de woningen in de Kreijenbeek verduurzamen.

Ongeveer 85% van de sociale huurwoningen blijft betaalbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. Op 1 januari 2016 stonden er in Valkenswaard ruim 14.000 woningen waarvan ca. 60% in de koopsector en ca. 40% in de huursec

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant