Afbeelding

Klein kerstgebaar leidt tot warm gevoel

Algemeen 77 keer gelezen

VALKENSWAARD - Ze wilde gewoon iets goed doen voor eenzame ouderen. Daarom bezorgde Leonie van Weert 120 kerstkaarten op drie locaties van zorgcentrum Valkenhof in Valkenswaard.

En daarmee was voor haar de kous af althans dat dacht ze. Haar kerstkaarten zorgden bij Valkenhof voor zoveel waardering en enthousiasme dat men besloot om uit te zoeken wie die anonieme verzender toch zou zijn. En zoals in deze moderne tijd van communicatie natuurlijk niets meer erg lang geheim kan blijven werd de afzender van die kaarten gevonden via Facebook.

“En ja”, zegt Leonie, “dat was inderdaad wel even schrikken.” Want van een normaal meisje met een leuke baan op de TU in Eindhoven als personeelsadviseur werd ze van het een op het andere moment een bekende in Valkenswaard. “En dat allemaal”, zegt ze bescheiden, “voor slechts drie avonden kaarten schrijven. Voor mezelf was ik er van overtuigd dat de ouderen blij zouden zijn met een kaart. Zeker als die van iemand af komt die ze absoluut niet kennen. En dat laatste wilde ik graag zo houden, maar het is echter anders gelopen. Vaak zijn het kleine dingen die voor een groot succes kunnen zorgen. Kijk nu maar eens naar het Glazen Huis in Breda”, zegt ze, “daar komt een jongetje van zes jaar, Tijn, die ongeneeslijk ziek is, in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis nagels lakken bij iedereen die dat maar wil. Nu wil ik me daar absoluut niet mee vergelijken maar het gaat mij erom dat we, en zeker in de kersttijd, ook aan mensen denken die eenzaam zijn en alleen al door een simpel kaartje een nieuwe bron van energie krijgen. Dat is toch prachtig.”

Voor het komende jaar heeft Leonie ook al wat nieuwe ideeën. “Maar ik zou het ook plezierig vinden als mijn actie ook anderen stimuleert om iets voor onze eenzame ouderen te doen. Ook wil ik me inzetten voor jongeren die eenzaam zijn en waar vaak niet aan wordt gedacht. “En dan”, zegt Leonie, “kan ook 2017 een mooi jaar worden, maar zeker ook voor mij omdat ik dan ga trouwen.” Wellicht is dat voor iedereen een reden om ook een kaartje naar haar te sturen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant