Ton van Helvoort ging in gesprek met Maarten Meulepas, directeur-bestuurder van Woningbelang.
Ton van Helvoort ging in gesprek met Maarten Meulepas, directeur-bestuurder van Woningbelang. Jurgen van Hoof

Woningbelang is niet meer weg te denken

Algemeen 415 keer gelezen

VALKENSWAARD - Wonen gaat over mensen. Over meedoen en meetellen in de buurt waar je woont en waar diezelfde mensen het samen moeten doen. Mensen met verschillende levensstijlen, achtergronden, culturen en uitdagingen. Sinds juli 2020 is Maarten Meulepas directeur-bestuurder van Woningbelang Valkenswaard. 

Door Ton van Helvoort

Toen hij Rob Möhlmann opvolgde, werkte hij al 15 jaar bij Woningbelang. Maarten Meulepas: “Voor wonen en dan voornamelijk in Valkenswaard en Bergeijk zetten wij ons elke dag met hart en ziel in. Woningbelang is dan ook niet meer weg te denken. Al ruim honderd jaar werken we aan wonen en hebben circa 4300 huurwoningen in eerder genoemde woonplaatsen. Daar zijn we best trots op maar we zijn er nog lang niet. De huidige vraagstukken van Woningbelang vragen om samenwerking op allerlei manieren. Samenwerken met onze partners, met corporaties en zeer zeker ook met onze huurders. Binnen Woningbelang werken afdelingen samen om tot een goed resultaat te komen. Natuurlijk kunnen we het niet altijd iedereen naar de zin maken. Desondanks is ons streven daar wel op gericht. We zitten ook in een fase dat onze woningen betaalbaar moeten blijven ondanks dat alles duurder wordt. Denk daarbij aan stroom, gas en vooral boodschappen. We blijven echter alles op alles zetten om de woonlasten betaalbaar te houden.”

Woningbelang is nu niet meer weg te denken, blijft dat ook zo? Maarten Meulepas veert van zijn stoel. Hij verwijst naar een artikel van 21 oktober 2023 waarin wordt gezegd dat de gemeente en Woningbelang in de periode tot 2030, 1000 nieuwe woningen willen realiseren. Het streven is dat 35% hiervan sociale huurwoningen zullen zijn. Meulepas: “Dat lijkt veel maar er is al een deel in aanbouw. Het is overigens niet alleen voor Woningbelang. We spreken hierbij dan ook over de hele gemeente Valkenswaard, Natuurlijk is er ook in de bouwwereld erg veel veranderd. We bouwen en verhuren nu duurzame woningen met een goede basiskwaliteit. Vergeet niet dat het wonen en leven in Valkenswaard best goed is. Het is echt geen grijs dorp ondanks dat 41 % van de bewoners boven de 55 jaar is. Woningbelang is een goede organisatie waar mensen werken die graag een steentje bijdragen bij het zoeken naar een woning. Natuurlijk zouden we het liefst zoveel mogelijk mensen helpen met het vinden van een woning. Valkenswaard en ook Bergeijk, zijn plaatsen die erg in trek zijn.” 

Meer info: www.woningbelang.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant