Er waren deze middag meer dan 10 vrijwilligers aanwezig om te helpen bij het graven en sjouwen.
Er waren deze middag meer dan 10 vrijwilligers aanwezig om te helpen bij het graven en sjouwen.

(Ge)graaf een plantje

Algemeen 380 keer gelezen

VALKENSWAARD - Onder de noemer )Ge)graaf een plantje, was dat precies wat de bewoners van Het Gegraaf afgelopen zaterdag deden: plantjes en struiken uitgraven in de Wilde Wingerd in Het Gegraaf. Gratis en voor niks. 

De Wilde Wingerd gaat namelijk op de schop. Jammer, want het zijn leuke woningen, waar de huurders van Woningbelang vele jaren met heel veel plezier hebben gewoond. En zo oud zijn de woningen niet eens. Maar ze zijn niet duurzaam en toekomstbestendig. Daarom worden de 60 oude portiekwoningen vervangen door 32 duurzame woningen en 26 appartementen. Woningbelang verwacht dit najaar met de sloop te beginnen. 

Prachtige struiken en planten

De Wilde Wingerd bestaat uit verschillende kleine straatjes met heel veel prachtige volgroeide planten en struiken. Het zou eeuwig zonde zijn geweest als deze planten en struiken door de bouw verloren waren gaan.
Daarom organiseerde Woningbelang in samenwerking met de Wijkcommissie Het Gegraaf, hoveniersbedrijf Idverde en de gemeente Valkenswaard. ‘(Ge)Graaf een Plantje’ voor de bewoners.

Tweede leven

De insteek was dat alle planten en struiken in het Gegraaf een tweede leven zouden krijgen. De gemeente Valkenswaard zorgde onder andere voor scheppen en kruiwagens. De jongens van Idverde en de driejarige Rio hielpen de struikrovers met een kleine graafmachine en assisteerden meerdere wijkbewoners bij het uitgraven van een plantje.

‘Struikroven’

Het zonnetje scheen en de sfeer zat er ook goed in: koffie, thee, koekjes, muziek… Het was zeker geen straf voor de meer dan 10 vrijwilligers die vol enthousiasme de struikrovers te hulp schoten. De ochtend mag met recht een succes genoemd worden. Rozen, hortensia’s, hibiscussen, seringen, vlinderstruiken… Meer dan 150 struiken en planten hebben een nieuwe stek gevonden en heel veel nieuwe eigenaren blij gemaakt.  

Meer informatie

Meer informatie over ‘struikroven’ is te vinden op:
https://www.struikroven.nu

Wie meer wil weten over de nieuwe woningen in De Wilde Wingerd, kan terecht op:
https://www.woningbelang.nl 

Uit de krant