Bram van Kuyck voorzitter van 'Wie is de mol Valkenswaard'.
Bram van Kuyck voorzitter van 'Wie is de mol Valkenswaard'. Foto: Jurgen van Hoof

Wie is de mol nu ook in Valkenswaard

Algemeen 57 keer gelezen

Valkenswaard - Wie is de mol is één van de meest vermakelijke programma’s op de Nederlandse televisie.
Bram van Kuyck uit Valkenswaard zag zo’n uitzending en dacht ‘wat zij daar in Hilversum kunnen, dat kunnen wij in Valkenswaard ook en misschien nog wel iets beter’.

Door Ton van Helvoort

“In wie is de mol Valkenswaard starten eveneens tien kandidaten”, zegt hij. “Ze beginnen aan een vijfdaags programma vol spanning en avontuur. Met de opdrachten kan er geld verdiend worden voor de pot.” De opdrachten variëren van het doorseinen van boodschappen via hoge torens, het runnen van een restaurant met veertig gasten tot een achtervolging in het holst van de nacht door gemaskerde bewakers. Elke dag maken de kandidaten een test die bestaat uit vragen over de mol en wie het minst weet ligt uit het spel en gaat naar huis. 

Iedere deelnemer staat echt onder hoogspanning

Dit zorgt ervoor dat iedere deelnemer echt onder hoogspanning staat en er alles, maar dan ook echt alles, aan doet om in het spel te kunnen blijven. “We hebben nu twee edities gehad en dat met groot succes. Wij leren echter als organisatie nog iedere keer bij. We kunnen nu dan ook terecht vol overtuiging zeggen dat de komende editie de allerbeste gaat worden”, zegt Bram. Achter de schermen van dit spel zit natuurlijk een hele organisatie. Bram: “We zijn grote fans van dat tv-programma en wilden het liefst daar zelf aan meedoen. Helaas zijn we geen bekende Nederlanders en is deelname in Hilversum welhaast onmogelijk. We besloten dan ook om maar zelf zo’n spel te organiseren. Ons doel daarbij is om jonge mensen uit de regio de kans te geven om bij ons echt mee te kunnen doen met Wie is de mol.” Natuurlijk zijn aan zo’n deelname kosten verbonden maar die bedragen slechts 15 euro per dag. “Vergeet echter niet dat dit veel verder gaat als een simpel kampje. Wij verzorgen immers vijf dagen lang een volledig programma met eten, slapen en vervoer waarbij tien kandidaten iedere dag opdrachten uitvoeren en in hun midden naar de mol blijven zoeken. Alle opdrachten zijn door ons zelf gemaakt en ze zijn uniek en meeslepend”, aldus Bram. Dat kan alleen maar gerealiseerd worden met de hulp van een groot aantal vrijwiligers. “Bij de laatste editie waren dat er veertig en het ziet er naar uit dat we er voor de komende editie zelfs nog meer nodig hebben. De taak van de vrijwilliger bestaat uit uiteenlopende zaken zoals het verzorgen van eten, slapen, transport, testen van opdrachten en ga zo maar door. Als men interesse heeft om te helpen neem dan contact met ons op. Het werk is heel divers zodat er voor iedereen wel iets is waar je blij van wordt.” Toegestane leeftijd voor deelnemers is tussen 18 en 30 jaar. Door de corona is de juiste datum van de nieuwe editie nog niet bekend. Voor meer informatie of aanmelding: tel. 0628857537 of via mail: bramvankuyck@hotmail.com

Uit de krant

Uit de krant