Het Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 werd gespeeld op de velden van RKVV Dommelen.
Het Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 werd gespeeld op de velden van RKVV Dommelen.

Schoolvoetbaltoernooi geslaagd

Sport 367 keer gelezen

DOMMELEN - Het 3e Valkenswaardse KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 vond plaats opwoensdag 10 april. Op sportpark ’t Heike in Dommelen waren zo’n 300 kinderen, verdeeld over 31 teams van 10 basisscholen actief. Het was een geslaagde, zonnige, editie met veel lachende kinderen, enthousiaste supporters en veel voetbalplezier.

Hoewel voetbalplezier, meedoen en samen met de klas voetballen het belangrijkste is, ging het natuurlijk ook om de prijzen. Er werd fanatiek gestreden bij iedere wedstrijd om de felbegeerde bekers mee naar school te nemen. In de poulefase speelde ieder team 7 wedstrijden tegen elkaar, waarna de eerste geëindigd in iedere poule doorging naar een halve finale. Uiteindelijk won het team ‘De Smelen 1’, na penalty’s, de spannende finale en mogen zij door naar de KNVB-regiofinale op woensdag 15 mei.  Het team Schepelweyen 3 werd 2e en Christoffelschool 2 legde beslag op de 3e plaats.

Iedereen een prijs

Niet alleen de winnaars ontvingen een mooie prijs. Alle deelnemende kinderen ontvingen een herinneringsmedaille en het befaamde KNVB Schoolvoetbalvaantje mee naar huis. Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi is juist niet alleen bedoeld om een winnaar te krijgen, voetbalplezier beleven met je klasgenootjes is het allerbelangrijkste.

Vrijwilligers onmisbare schakel

Niet alleen de kinderen beleefden veel plezier, ook de vrijwilligers van RKVV Dommelen hadden het naar hun zin. Er waren zo’n 12 scheidsrechters actief, 2 veldcoördinatoren en 2 algemeen organisatoren. Dit zorgde voor een soepel verlopend toernooi, waarbij voor de vele bezoekers ook de kantine van ’t Heike geopend was. Een speciaal woord van dank aan deze vrijwilligers en WeDommelen en Sportprijzen Valkenswaard voor de ondersteuning van dit mooie evenement.

Niet meer weg te denken

Het was voor RKVV Dommelen de 3e keer dat zij dit KNVB Schoolvoetbaltoernooi organiseerde. Het toernooi voor de groepen 7/8 wordt al jaren bij VV De Valk gehouden. In overleg met Sportief Valkenswaard is dit toernooi sinds 2022 ook voor de kinderen uit de groepen 5/6, en aan het enthousiasme te zien, is dat een schot in de roos. In 2025 zal RKVV Dommelen zeker weer een KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 organiseren.

Meer informatie over het Schoolvoetbaltoernooi van de KNVB is te vinden op:

https://www.knvb.nl/ontdek-voetbal/voetballen-buiten-de-vereniging/schoolvoetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant