Rico Foliant probeert een verdediger van Willem II te omspelen.
Rico Foliant probeert een verdediger van Willem II te omspelen. Henry Jansen

Joost Thomassen schiet met hattrick BES/De Valk voorbij Willem II

Sport 184 keer gelezen

VOETBAL - BES/De Valk had het in de thuiswedstrijd tegen Willem II vrij eenvoudig. De Tilburgers hebben aanvallend amper een vuist kunnen maken en bij BES/De Valk was wederom Joost Thomassen de gevierde man. Met drie treffers liet de spits zien in vorm te zijn richting de seizoen climax.

Door Marc Jansen

Glensly Eleonora had na ruim een kwartier spelen de openingstreffer op zijn schoen, uit een steekbal van Oleksandr Nikolaienko verscheen de rappe aanvaller vrij voor doel en lepelde de bal voorbij doelman Yavuz Demirel van Willem II. Echter via verdediger Victor Addotey en aanvaller Joost Thomassen ging de bal alsnog naast.
Bij Willem II dook aanvaller Erdem Sezen gevaarlijk op voor het doel van de thuisploeg op aangeven van Amen Andrew-Obi, maar doelman Ivo Gulpers was attent en onderschepte de bal. Glensly Eleonora kreeg halverwege de eerste helft aan de linkerkant de ruimte om naar binnen te trekken en raakte de buitenkant van de paal.

Na bijna een half uur spelen was het raak voor de thuisploeg, Joost Thomassen kon ongehinderd richting het Tilburgse doel en liet doelman Yavuz Demirel kansloos voor de 1-0. Niet veel later leek Glensly Eleonora de voorsprong te gaan verdubbelen, uit een voorzet van Jorvimaar Julia miste de clubtopscoorer net de scherpte om af te ronden. Vlak voor rust dook Willem II middenvelder Cem Ergun gevaarlijk op voor doelman Ivo Gulpers die knap zijn doel verkleinde, in de daaropvolgende aanval was het Joost Thomassen die wel raak schoot en nog voor rust de 2-0 op het scorebord bracht.

Tweede helft

In de tweede helft zocht BES/De Valk gelijk naar een derde treffer en binnen twee minuten was het Glensly Eleonora die bijna raak wist te schieten. Niet veel later moest Willem II alsnog een snelle derde tegentreffer incasseren, in een overvol strafschopgebied was het weer Joost Thomassen die op de juiste plek stond om het beslissende tikje te geven voor de 3-0. Het is alweer de achttiende competitietreffer van het seizoen voor de aanvaller die de juiste vorm te pakken heeft in de fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden.

Met Niek Schreurs en Romario Aveloo kwamen er twee verse aanvallers binnen de lijnen bij de thuisploeg om op zoek te gaan naar nog meer doelpunten, want Willem II kon in aanvallend opzicht nog maar amper een vuist maken. Niek Schreurs had de kans op de 4-0, maar zag zijn inzet een meter naast het doel verdwijnen en Romario Aveloo zag zijn schot knap uit de hoek gepakt worden door doelman Yuvaz Demirel.

Richting het einde van de wedstrijd liet BES/De Valk de teugels wat vieren en daar wist Willem II van te profiteren, in de blessuretijd was het invaller Emrullah Elevli die een vrije schietkans kreeg en in de korte hoek raak schoot voor de 3-1 eindstand.

Al met al een eenvoudige overwinning voor BES/De Valk dat volgende week op bezoek gaat in Oss bij Margriet. Winst is daarbij noodzakelijk om de druk op SV De Braak en Jan van Arckel te behouden en is er bij winst op de laatste speeldag nog van alles mogelijk in de strijd om het kampioenschap. De aftrap op sportpark Amstelhoef in Oss is volgende week zaterdag om 15.00 uur.