Er werd al volop gerepeteerd, maar helaas volgt er geen apotheose. (Archieffoto: Jurgen van Hoof)
Er werd al volop gerepeteerd, maar helaas volgt er geen apotheose. (Archieffoto: Jurgen van Hoof)

‘Speel, muzikanten, speel’ alsnog afgelast

Algemeen 106 keer gelezen

DOMMELEN - Harmonie De Dommelecho heeft besloten alle voorstellingen van ‘Speel, muzikanten, speel’ af te gelasten. De voorstellingen zouden plaatsvinden van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november. Ook de besloten voorstelling op donderdag 25 november gaat niet door.

Het besluit hiertoe is – in samenspraak met Theater De Hofnar – genomen vanwege de recente ontwikkelingen in de coronacrisis. Er is nog steeds sprake van een extreem groot aantal besmettingen. Bovendien vindt het bestuur van De Dommelecho de risico’s op verdere verspreiding van het virus tijdens of als gevolg van de voorstellingen onaanvaardbaar hoog, ongeacht de voorzorgsmaatregelen zoals tests en QR-checks.

Pijnlijk besluit

Dommelecho-voorzitter Pieter Oostveen: “Natuurlijk realiseren we ons hoe pijnlijk dit besluit is. Voor onze leden en Friends, onze begunstigers en sponsoren en natuurlijk voor ons publiek. Maar we vinden dat we deze beslissing moeten nemen. Corona is al heel dichtbij en komt steeds dichterbij. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid. Voorstellingen als deze vereisen relatief grote aantallen mensen dicht bij elkaar. Dat kan goed gaan, maar dat kan ook faliekant misgaan. We vinden dat we deelnemers en publiek niet aan dergelijke risico’s mogen blootstellen. Dus hoeveel pijn het ook doet, we zijn van mening dat dit de juiste beslissing is.”

Uit de krant

Uit de krant