Afbeelding

Jared wint Bears in Mind Award

Algemeen 157 keer gelezen

Jongste genomineerde pakt prijs

De 12-jarige Jared Biljard uit Valkenswaard heeft de Bears in Mind Award gewonnen. Als enige minderjarige onder de genomineerden pakte hij de meeste stemmen.

Valkenswaard - Zodoende nam hij de prachtige gouden bokaal afgelopen weekend in ontvangst. De Bears in Mind Award is een initiatief van de stichting die achter het Berenbos in Ouwehands Dierenpark zit. In het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Ze genieten van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Men kan een stuk van dat perceel kopen om de beesten zo te helpen.

Jared deed dit twee jaar geleden. Hij was toen tien. Een flink deel van zijn zakgeld werd aangevuld met geld dat hij inzamelde met allerhande acties en zo kwam de jongeling uit op 525 euro. Deze krant berichtte daar destijds over.

Om het kavel na zeven jaar te verlengen is opnieuw geld nodig. En om die reden blijft Jared bezig met geld inzamelen. Hij levert samen met zijn zusje lege flessen in, motiveert zo kinderen door heel Nederland en stort vervolgens het geld op de Berenbosrekening die hij met zijn moeder opende. Dé reden dat zoveel mensen op de Valkenswaardenaar stemden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant