Zaterdag 1 april komen brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen naar Valkenswaard voor een vaardigheidstoets.
Zaterdag 1 april komen brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen naar Valkenswaard voor een vaardigheidstoets.

Brandweerwedstrijden bij Brandweer Valkenswaard

Algemeen 298 keer gelezen

VALKENSWAARD - Brandweer Valkenswaard houdt op zaterdag 1 april brandweerwedstrijden, ook wel vaardigheidstoetsen genoemd, in de klasse 112 samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).

Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland verschillende soorten vaardigheidstoetsen.

Op deze dag komen brandweerkorpsen uit de Beerzen, Luyksgestel, Asten, Reusel, Neerkant, Son en Breugel, Geldrop, Hapert, Lieshout en een dames team uit eigen regio, naar Valkenswaard om hun vaardigheden laten zien en strijden voor de eerste 3 plaatsen, want deze 3 ploegen mogen weer een ronde verder.

De vaardigheidstoets die de ploegen moeten afleggen, heeft een realistisch karakter. Het is een scenario dat ze ook in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen. Bij dit scenario wat door Brandweer Valkenswaard is bedacht, worden de deelnemers op hun kennis en kunde beoordeeld door een vakjury en vraagt naast samenwerken in teamverband een groot improvisatievermogen van deze brandweermannen- en vrouwen.

Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de brandweer is zaterdag 1 april welkom in de brandweerkazerne aan de Maastrichterweg 51 van Valkenswaard.
Het eerste team begint om 08:00 uur en het laatste team om 16:15 uur. De locatie van deze dag mogen we nog niet prijsgeven, deze informatie krijg je op de brandweerkazerne.

Uit de krant