Afbeelding

Toeten en Blazen; twee bijzondere concerten

Algemeen 257 keer gelezen

DOMMELEN - Op maandag 15 en dinsdag 16 april vinden twee bijzondere concerten plaats in de theaterzaal van de Belleman in Dommelen. Het zijn slotconcerten van het project ‘Toeten en Blazen’. Beide concerten beginnen om 19.00 uur.

Aan dit project hebben kinderen uit de groepen 5 en 6 van verschillende basisscholen meegedaan. Maandag is het podium voor leerlingen van De Dorenhagen uit Valkenswaard. Dinsdag staan kinderen van de Sint Martinusschool uit Dommelen voor het voetlicht. De kinderen kregen van vakdocent Miranda Dijkstra acht weken les op een blaasinstrument. Denk hierbij aan: trompet, klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trombone, hoorn. Zij kregen de instrumenten ook echt mee naar huis, zodat ze thuis konden oefenen. En nu mogen ze laten zien en horen wat ze in die korte periode geleerd hebben.

Het project Toeten en Blazen is een samenwerkingsverband tussen het Centrum voor Muziek en Dans (CMD), Harmonie UNA, Harmonie De Dommelecho, Fanfare EMOS en meerdere Valkenswaardse basisscholen. Doel is om leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met blaasinstrumenten, blaasmuziek en Valkenswaardse muziekverenigingen. En vooral ook om te ervaren hoe leuk het is om samen te spelen en toe te werken naar een heus concert.

Op 15 en 16 april vinden afsluitende concerten plaats onder begeleiding van respectievelijk de Koninklijke harmonie UNA en harmonie de Dommelecho. Meer weten over deze verenigingen? Kijk dan op www.harmonieuna.nl en www.dommelecho.nl. Een repetitie bijwonen kan ook altijd. Beide verenigingen repeteren maandagavond (UNA) vanaf 19.00 uur en dinsdagavond (Dommelecho) vanaf 18.30 uur in de Belleman.

De slotconcerten zijn gratis bij te wonen. De Belleman ligt aan Bruninckxdal 2 in Dommelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant