Links Cora en collega Fatima voor het servicekantoor aan de Promenade
Links Cora en collega Fatima voor het servicekantoor aan de Promenade Jurgen van Hoof

CZ sluit vanaf 1 mei het servicekantoor in Valkenswaard

Algemeen 660 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het Centraal Ziekenfonds werd in 1930 in Tilburg opgericht. Met ruim 3,5 miljoen verzekerden behoort CZ tot de drie grootste zorgverzekeraars in Nederland. De belangrijkste dienst is de uitvoering van de verplichte basisverzekering tegen ziektekosten. Er zijn 18 CZ-Servicekantoren gevestigd waarvan de meesten in het zuiden van ons land.

Door Ton van Helvoort

Een van de redenen voor het sluiten van de servicekantoren is net als in veel andere bedrijven, de krappe arbeidsmarkt. Het CZ gaat zich de komende jaren dan ook steeds verder richten op digitale service en begeleiding van haar verzekerden, De groep die daar nu al veelvuldig gebruik van maakt  zoals onder meer de CZ-app en de live chat, voelt zich daar goed bij.  

Met deze ingreep hoopt CZ ook capaciteit vrij te krijgen om de verzekerden die dat willen, via de telefoon goed te blijven helpen. “Tot woensdag 1 mei zijn onze filialen nog normaal open”, zegt Cora van het CZ-kantoor in Valkenswaard. . “Wij denken dat het verstandig is om de komende weken bij een van onze filialen binnen te lopen. Bezoekers kunnen dan alle informatie krijgen zodat zij beslist niet in de problemen hoeven te komen. Natuurlijk kunnen wij best begrijpen dat verzekerden  zich wellicht wat ongerust makeb hoe een en ander na komende 1 mei gaat functioneren. Alle medewerkers op de kantoren kunnen u op een duidelijke manier uitleggen wat te doen. Nogmaals, uw ongerustheid is begrijpelijk. Ons kantoor in Valkenswaard aan de Promenade 23 zit daar al dertig jaar. Het was en het is zo gemakkelijk bij een vraag of probleem even binnen te lopen. Na al die jaren kent iedereen elkaar en juist dat geeft veel vertrouwen. Dat maakt ook dat het sluiten van zo’n kantoor vooral voor ouderen heel moeilijk is. Daarom nogmaals een oproep. Loop nu even binnen op ons kantoor aan de Promenade 23 in Valkenswaard.”

Loop op tijd binnen

“Natuurlijk zullen ouderen wat problemen hebben als de computer eventueel moet worden ingeschakeld. Er zijn beslist ook andere mogelijkheden om samen naar oplossingen te zoeken maar dan moeten mensen wel contact met ons opnemen.” Cora en haar collega Fatima zeggen ook: “ Natuurlijk zullen jullie ons missen, maar realiseer je wel dat ook wij jullie zullen missen. Het waren toch altijd fijne contacten met meestal goede oplossingen. In het huidige tijdperk van de computer kan er ontzettend veel bereikt worden door met de app te werken. Dat is best om te doen en loop ook daarvoor even binnen. Onze medewerkers zullen duidelijk tekst en uitleg geven. Wacht niet te lang want het is zo 1 mei en dan zijn we als kantoor gesloten. 

Vervelend besluit

Overigens kunnen inwoners met veel vragen ook in de Bibliotheek terecht. Toch blijft het voor veel inwoners een vervelend besluit. Juist de gezondheid speelt vooral bij ouderen mee die daarnaast moeilijker met een telefoon kunnen omgaan. Het CZ Servicekantoor was een kantoor met uiterst vriendelijke medewerkers die altijd klaar stonden om te helpen. Er was nooit iets te veel. Het blijft toch jammer maar helaas veranderen de tijden en de computer heeft al zoveel van de mensen overgenomen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant