Theo van den Heuvel kroonde zich afgelopen weekend tot de nieuwe koning van het Sint Martinus Gilde.
Theo van den Heuvel kroonde zich afgelopen weekend tot de nieuwe koning van het Sint Martinus Gilde.

Nieuwe koning Dommels Sint Martinus Gilde

Algemeen 463 keer gelezen

DOMMELEN - Het koningsschieten werd vorig jaar noodgedwongen overgeslagen, maar sinds afgelopen weekend heeft het Sint Martinus Gilde uit Dommelen dan eindelijk een nieuwe koning. Theo van den Heuvel wist de vogel al na 65 schoten naar beneden te halen. Daarnaast werden ook vier jubilarissen van het gilde gehuldigd.

Ook het Dommelse gilde heeft vanwege het coronavirus een hoop in te halen. Dat begon dus afgelopen weekend, waarin het koningsschieten werd gecombineerd met de kermis in het dorp. Direct na zijn glansrijke overwinning werd nieuwbakken koning Van den Heuvel al ingewijd, gehuldigd en gefeliciteerd. De vorige koning, Mariëtte Mikkers-Bosmans, kreeg de eer om de nieuwe jeu-de-boulesbaan officieel te openen, waarna burgemeester Anton Ederveen en wethouder Cees Marchal symbolisch de eerste bal wierpen.

Jubilarissen

Vervolgens was het tijd voor de huldiging van de jubilarissen. Zo werd Louis Rutten in het zonnetje gezet vanwege zijn 60 jaar bij het gilde, Fons en André van Dommelen zijn beide 50 jaar van de partij. En de felicitaties waren ook voor Henk Achten, die zich al 40 jaar voor het gilde inzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant