Janneke van Kessel, overhandigt burgemeester Ederveen het embleem als bewijs van deelname.
Janneke van Kessel, overhandigt burgemeester Ederveen het embleem als bewijs van deelname. Igor Vermeer

Gemeente Valkenswaard sluit zich aan bij Brainport voor Elkaar

Algemeen 182 keer gelezen

VALKENSWAARD - Donderdag 21 maart 2024 onderstreepte de gemeente Valkenswaard het belang van deelname aan het initiatief Brainport voor Elkaar. Burgemeester Ederveen ontving uit handen van Janneke van Kessel, stadsgezant Brainport voor Elkaar van gemeente Eindhoven, een embleem ter bevestiging van de deelname aan dit programma. Doel van Brainport voor Elkaar is dat iedereen meedoet in onze samenleving, ongeacht afkomst of opleidingsniveau. 

Brainport voor Elkaar is een vereniging waar iedere dag wordt samengewerkt aan de realisatie van waardevolle sociaal maatschappelijke initiatieven, programma’s en projecten. Burgemeester Ederveen: “De gemeente Valkenswaard vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving en wil iedereen goede kansen bieden. Door samen te werken met veel en diverse partners in de regio en door te verbinden, te faciliteren en goede voorbeelden uit te wisselen, kunnen we deze ambitie dichterbij brengen. Brainport voor Elkaar biedt hiervoor een bijzonder geschikt platform.”

Goede werkgever

Daarnaast is de gemeente ook werkgever en heeft ze een verantwoordelijkheid naar de eigen medewerkers. “De programma’s die Brainport voor Elkaar ontwikkelt, kunnen ons helpen dat goed werkgeverschap verder uit te bouwen. Het helpt ons om thema’s die relevant zijn voor inwonerswelzijn op de juiste manier bespreekbaar te maken bij onze medewerkers zelf. Vanuit onze rol als werkgever kunnen we veel inwoners én hun gezinnen bereiken. Zij zijn immers vaak ook inwoners van deze regio”, aldus burgemeester Ederveen.

Verbinder

Naast een voorbeeldrol heeft de gemeente Valkenswaard ook een verbindende functie. Door aan te sluiten bij Brainport voor Elkaar kunnen we als gemeente bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners in onze eigen gemeente enthousiasmeren en stimuleren om deel te nemen en bij te dragen aan Brainport voor Elkaar. Ook kunnen we vraagstukken inbrengen die aansluiten bij de leefwereld van de inwoners en waarop juist de inbreng van met name bedrijven en maatschappelijke instellingen van meerwaarde kan zijn. Bovendien zijn we als uitvoerder een schakel in de samenwerking voor onder andere maatschappelijke organisaties om bij te kunnen dragen aan de programma’s van Brainport voor elkaar (bijvoorbeeld door voorwaarden op te nemen in onze subsidieregelingen).

Krachten bundelen

Vanuit gemeente Eindhoven is Janneke van Kessel als stadsgezant de bestuurlijk trekker en aanjager van het realiseren van de missie van Brainport voor Elkaar: “Ik ben blij dat gemeente Valkenswaard zich vandaag aansluit bij Brainport voor Elkaar. Door krachten te bundelen gaan steeds meer inwoners voelen dat ook zij mee kunnen profiteren van de economische welvaart in onze regio. Maatschappelijke organisaties, overheden, onderwijs en bedrijven zetten zich hier samen voor in. Met onze Sociale Brainport agenda sluiten we aan bij bestaande initiatieven die succesvol zijn en bouwen die uit. Die samenwerking kenmerkt echt onze regio. Pas als alle inwoners ervaren dat welvaart en welzijn hand in hand gaan, is voor mij het succes écht compleet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant