De organisatie vindt het nu niet verantwoord om zo'n grote groep mensen samen te brengen. (Archieffoto: Jurgen van Hoof)
De organisatie vindt het nu niet verantwoord om zo'n grote groep mensen samen te brengen. (Archieffoto: Jurgen van Hoof)

‘Speel, muzikanten, speel’ afgelast

DOMMELEN - Harmonie Dommelecho heeft besloten alle voorstellingen van ‘Speel, muzikanten, speel’ af te gelasten. De optredens zouden plaatsvinden van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november. Ook de besloten voorstelling op donderdag 25 november gaat niet door.

door Willem-Jan Schampers

Het besluit hiertoe is - in samenspraak met Theater De Hofnar - genomen vanwege de recente ontwikkelingen in de coronacrisis. Er is nog steeds sprake van een extreem groot aantal besmettingen. Bovendien vindt het bestuur van Dommelecho de risico's op verdere verspreiding van het virus tijdens of als gevolg van de voorstellingen onaanvaardbaar hoog, ongeacht de voorzorgsmaatregelen zoals tests en QR-checks. Afgelopen maandag werden alle leden van de harmonie ingelicht en kregen ook de vocalisten het slechte nieuws te horen. De mensen die een kaartje hadden gekocht, werden door De Hofnar geïnformeerd.

'Natuurlijk realiseren we ons hoe pijnlijk dit besluit is'  

Dommelecho-voorzitter Pieter Oostveen: "Natuurlijk realiseren we ons hoe pijnlijk dit besluit is. Voor onze leden en Friends, onze begunstigers en sponsoren en natuurlijk voor ons publiek. Maar we vinden dat we deze beslissing moeten nemen. Corona is al heel dichtbij en komt steeds dichterbij. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid. We vinden dat we deelnemers en publiek niet aan dergelijke risico's mogen blootstellen. Dus hoeveel pijn het ook doet, we zijn van mening dat dit de juiste beslissing is”.

Alleen maar verliezers

Bijzonder jammer, zo noemt Oostveen het. "En dan druk ik me netjes uit. Voor alle coronamaatregelen - die moeten worden genomen, laat me duidelijk zijn - zijn er alleen maar verliezers. We hebben nog geruime tijd gehoopt dat we het concert ‘gewoon' konden laten doorgaan. Natuurlijk willen we heel graag optreden, maar we willen en kunnen geen risico nemen. Vandaar dat we onze verantwoordelijkheid hebben genomen. We gaan kijken of we wellicht nog op een later tijdstip de voorstellingen kunnen spelen, maar voor nu geldt: veiligheid en gezondheid op de eerste plaats.”