Heemkundekring Weerderheem houdt in de foyer van Carolus in de Oranje Nassaustraat een lezing.
Heemkundekring Weerderheem houdt in de foyer van Carolus in de Oranje Nassaustraat een lezing.

Lezing over verenigingsleven Heemkundekring Weerderheem

VALKENSWAARD - Heemkundekring Weerderheem houdt op dinsdag 19 oktober, in de foyer van Carolus in de Oranje Nassaustraat een lezing over het 'verenigingsleven'.

In het Weerderheemboek 'Valkenswaard veranderd 1952-2012' staat een hoofdstuk over het verenigingsleven. Actief zijn in verenigingen, in Valkenswaard kunnen ze daar wat van. Of het in de muziek is, carnaval, sport, creativiteit, religie of noem het maar. Het item 'verenigingsleven' kun je op uiteenlopende facetten, niveaus en voor verschillende tijdvakken invullen. Dan nóg heb je in Valkenswaard over elk onderwerp een uitgebreid verhaal. En wie er een beetje in thuis is kan er uren over uitweiden. Deze opmerkingen gelden zeker voor Christ van den Besselaar. Die weet zo goed als alles over dit onderwerp. Dat zal op dinsdagavond, de lezing vanaf 20.00 uur blijken. Hij zal met name aandacht geven aan het rijke roomse leven in relatie tot het verenigingsleven. 

QR-code

Dit wordt de eerste lezing sinds februari 2020. De toegang is gratis en 'coronaproof'. Weerderheem houdt zich aan de regels. Bij binnenkomst in Carolus wordt vastgesteld of ieder een geldige QR-code of een negatieve PCR-testuitslag, in combinatie met een geldig identiteitsdocument heeft.