Recent is Van Boxtel hoorwinkels in Valkenswaard partner geworden van Stichting Alzheimer Nederland.
Recent is Van Boxtel hoorwinkels in Valkenswaard partner geworden van Stichting Alzheimer Nederland.

- Zakennieuws -

Gehoorverlies belangrijke risicofactor voor dementie

VALKENSWAARD - Gehoorverlies is een van de meest voorkomende zelf-beïnvloedbare risicofactoren voor dementie. De invloed van een leefstijl op de kans om dementie te krijgen is dan ook groot. Daarom is Van Boxtel hoorwinkels in Valkenswaard partner geworden van Stichting Alzheimer Nederland.

De invloed die een bepaalde leefstijl kan hebben, werd recent nog eens onder woorden gebracht in The Lancet. Daar constateren onderzoekers dat er twaalf zelf-beïnvloedbare factoren zijn voor dementie. Samen kunnen deze in theorie 40 procent van de dementiegevallen voorkomen of uitstellen. Daarvan is gehoorverlies, met 8 procent, de meest voorkomende.
Reden voor Van Boxtel hoorwinkels in Valkenswaard om de samenwerking te zoeken met Stichting Alzheimer Nederland. "Doel van de samenwerking is onder meer om samen mensen bewust te maken van het belang van een goed gehoor voor de preventie van dementie." De locatie in Valkenswaard is gevestigd aan het Richterpad 7. De winkel is tevens per mail bereikbaar via valkenswaard@vanboxtelhoorwinkels.nl.