Klinkende cijfers voor het eerste jeugdteam van TTV Valkenswaard afgelopen weekend: 2-8.
Klinkende cijfers voor het eerste jeugdteam van TTV Valkenswaard afgelopen weekend: 2-8.

Tafeltennissers maken daverende start

VALKENSWAARD - Het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Valkenswaard is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. In het openingsduel werd het sterke Taverzo verrassend met klinkende cijfers verslagen: 8-2.

Het eerste jeugdteam bestaat uit een combinatie met leden van TTV Stiphout en komt uit in de Landelijk B klasse, de op één na hoogste klasse in Nederland.
Grootste verrassing was de Valkenswaardse Lars van Veenendaal. Hij speelde twee ijzersterke wedstrijden tegen twee op papier sterkere opponenten. Lars bleef uiterst geconcentreerd en bracht goed aanvalsspel, waardoor hij beide duels overtuigend met 3-0 won. Ook Pascal-Andre Wolters en kopman Ben Visser bleven ongeslagen, al verliep het bij hen een stuk moeizamer. Zo had Ben tot twee keer toe vijf games nodig om de zege veilig te stellen. Deze week wordt de competitie thuis tegen Hilversum vervolgd.
En niet alleen het eerste jeugdteam draaide een prima openingsweekend. Ook het tweede jeugdteam behaalde namelijk dezelfde klinkende cijfers: een 8-2 overwinning.