Wat zijn de gevolgen!?

Voordat de gemeenteraad met reces ging, hebben ze nog een aantal belangrijke besluiten genomen. Besluiten over de financiën, het Eurocircuit en het ‘haakje’ vanaf de Westparallel. Het was een lange vergadering en het waren politiek belangrijke besluiten. Het ging immers over waar we als gemeente ons geld aan uitgeven.

Blijft het Eurocircuit bestaan? Of we toch de afsluiting van het ‘haakje’ bij de Westparallel open zullen stellen voor alle verkeer? De gemeenteraad heeft besloten om het beroemde Eurocircuit te behouden en nieuw leven in te blazen. Een meerderheid van de inwoners van Valkenswaard wilde dit ook. De wethouder was blij dat de gemeenteraad het ‘haakje’ open wilde stellen voor alle verkeer. Hierdoor vervallen de juridische procedures met onze buurgemeente Bergeijk. 

Even vergat de wethouder dat hij zelf de aanstichter van dit juridisch geschil was

Even vergat de wethouder dat hij zelf de aanstichter van dit juridisch geschil was. Het was een verkeersbesluit van het college en geen besluit van de gemeenteraad in een bestemmingsplan. De wethouder was dus de oorzaak van de ruzie met de buurgemeente. Maar kan het Eurocircuit nu wel verder? Wat als Bergeijk de Kempervennendreef bij de ingang van de Kempervennen afsluit en tot fietspad verheft? Immers, die weg is voor een deel van Bergeijk. Hoe kom je dan bij het Eurocircuit? Heeft de gemeenteraad daarover nagedacht? 

Een nader heet hangijzer was het armoedebeleid. Zo lijkt het erop dat de insteek van het CDA de regeling "kosten naar draagkracht" is gesneuveld. De gelden gereserveerd voor het armoedebeleid zijn overgegaan naar het sociale domein. Daarmee heeft de gemeenteraad de controle over dit geoormerkte geld verloren. Is dit geld nu verloren voor de minst bedeelden in onze gemeente? Zat de gemeenteraad te slapen? Heeft het CDA niet zitten opletten? 

Het nieuwe politieke jaar komt eraan en ook de verkiezingen in 2022

De gereserveerde 300.000 euro zullen snel wegbezuinigd zijn en opgaan in de Algemene reserve. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de Partij van de Arbeid, een partij die zegt op te komen voor verdrukten in onze samenleving. Heeft de gemeenteraad wel goed opgelet of was het zo afgesproken? 

Het nieuwe politieke jaar komt eraan en ook de verkiezingen in 2022. Zijn het ‘haakje’ en het circuit dan open? Zijn we weer goede vrienden met de buurgemeente Bergeijk? Hoe betrouwbaar is de gemeenteraad voor de minst bedeelden? De partijen zullen het wel helder uitleggen aan de kiezers. Maar we kijken naar de daden en niet naar de woorden. In maart 2022 kun je kiezen!


politiekcafevalkenswaard.nl