Mantelzorgcompliment

VALKENSWAARD - Het is nog tot 1 oktober mogelijk om het Valkenswaards Mantelzorgcompliment 2021 aan te vragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Zorgvragers en mantelzorgers kunnen het compliment digitaal aanvragen via www.mantelzorgvalkenswaard.nl. Het Mantelzorgcompliment is een waardering van de gemeente Valkenswaard voor mantelzorgers die langdurig en intensief meer dan gebruikelijke zorg geven.
Het compliment van de gemeente Valkenswaard bestaat uit een Valkenswaardkado, ter waarde van vijftig euro. De bonnen worden in november, rond de Dag van de Mantelzorg toegestuurd aan de mantelzorgers.
Het compliment kan aangevraagd worden als dit jaar langer dan drie maanden en minimaal acht uur per week, meer dan gebruikelijke zorg wordt gegeven. Degene die de zorg ontvangt moet in de gemeente Valkenswaard wonen. De mantelzorger mag niet betaald worden bijvoorbeeld vanuit een PGB. Behalve via de website kan de aanvraag voor het compliment ook via een papieren aanvraag ingediend worden. Voor meer informatie kun je terecht bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht, 088-0031168 en info@mantelzorgverlicht.nl.