Neurobioloog Dick Swaab geeft een online lezing over het kwetsbare kinderbrein.
Neurobioloog Dick Swaab geeft een online lezing over het kwetsbare kinderbrein.

Online lezing over het kwetsbare kinderbrein

REGIO - Neurobioloog en arts Dick Swaab geeft een online lezing over het kwetsbare kinderbrein bij Bibliotheek De Kempen op woensdagavond 13 oktober.

Neurobioloog Dick Swaab stelt dat de ontwikkeling van onze hersenen tijdens de zwangerschap en direct na de geboorte in grote mate onze mogelijkheden en beperkingen bepalen. Wat is de invloed van chemische stoffen, biologische processen, sociale interactie en opvoeding op de ontwikkeling van de hersenen van het kind? Als hersenontwikkeling zo kwetsbaar is, hoe kunnen we dan zorgen voor een gezonde ontwikkeling? Daar gaat Dick Swaab deze avond op in.
Dick Swaab is arts en neurobioloog. Hij is emeritus hoogleraar Neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van de boeken 'We zijn ons brein' en 'Ons creatieve brein'.
Deze lezing is onderdeel van Brein!, een (online) programmering van Bibliotheek De Kempen over allerlei facetten van het brein gecombineerd met informatie, tips, collectie aanbevelingen en filmpjes.
Dit webinar is op woensdag 13 oktober om 19.30 uur. Kijk voor informatie en aanmelden op www.bibliotheekdekempen.nl. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen.