Sponsor LionsBike met de overhandiging van de FrameRunner aan AVV. (Foto: Bernice Dings)
Sponsor LionsBike met de overhandiging van de FrameRunner aan AVV. (Foto: Bernice Dings)

Lionsbike schenkt FrameRunner

VALKENSWAARD - Atletiek Vereniging Valkenswaard, AVV, heeft een FrameRunner gekregen. Het organisatiecomité Lionsbike 2020 heeft de FrameRunner geschonken aan AVV, dat gestart is met FrameRunning.

Het was uitstekend weer om de delegatie van het organisatiecomité Lionsbike 2020, leden van de Lionsbike Oss en Maasbracht, afgevaardigden van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de gemeente Valkenswaard, als ook familieleden en de leden van AVV die aan FrameRunning doen te verwelkomen.
AVV startte met RaceRunning (inmiddels is de naam internationaal omgedoopt naar FrameRunning) in april van dit jaar om ook mensen met een lichamelijke beperking te kunnen laten deelnemen aan de atletieksport.
Want FrameRunning is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit.

Voldoende geld 

“En wat is het dan mooi dat een motorclub als de Lionsbike zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking om middels een FrameRunner deel te kunnen nemen aan een sport”, aldus voorzitter John Robbe. Hij is trots dat de vereniging deze stap heeft kunnen zetten en de mogelijkheden aanbiedt aan mensen met een lichamelijke beperking.
Inmiddels heeft de vereniging door een crowdfunding en een eigen bijdrage voldoende geld ingezameld om een extra FrameRunner aan te schaffen. De NSGK heeft dit bedrag verdubbeld waardoor er nog eens twee nieuwe FrameRunners in bestelling zijn.
Bij Lionsbike behoort sinds jaar en dag de verbinding met fundraising voor een goed doel. Lionsbike 2020 maakt hierop geen uitzondering en heeft gekozen voor het project FrameRunner. “Daar het vorig jaar niet mogelijk was om dit project uit te voeren, hebben wij het project doorgezet naar dit jaar”, aldus Henk Scheut, mede-organisator van de Lionsbike 2020. “Dit jaar geven wij zes RaceRunners weg aan verenigingen die zich inzetten om deze sport mogelijk te maken."

Doorzettingsvermogen

“Wij zijn trots dat wij één van de zes verenigingen zijn die jullie hebben uitgekozen”, aldus Robbe. Als voorzitter maar zeker ook als trainer van de FrameRunning geniet hij van het enthousiasme en doorzettingsvermogen die de FrameRunners laten zien tijdens de trainingen. En voorlopig kan dat dus volop bij Atletiek Vereniging Valkenswaard.