De Jeugdweek hoopte er deze zomer weer bij te zitten zoals op deze foto uit 2017. (Foto: Jeugdweek Waalre)
De Jeugdweek hoopte er deze zomer weer bij te zitten zoals op deze foto uit 2017. (Foto: Jeugdweek Waalre) Foto: de Jeugdweek

Stijgende besmettingscijfers doen Jeugdweek de das om

WAALRE - Door de snel stijgende besmettingscijfers in de coronacrisis, zijn er tijdens de laatste persconferentie weer nieuwe maatregelen getroffen. Hoewel de maatregelen voor nu tot en met 13 augustus gelden, heeft het bestuur van de Jeugdweek Waalre besloten de Jeugdweek 2021 te annuleren.

De nieuwe ontwikkelingen en oplopende besmettingen hebben het bestuur duidelijk gemaakt dat er in deze tijd nog te veel onzekerheden zijn om een groot evenement zoals de Jeugdweek te organiseren. Het risico dat er tijdens de week een coronabesmetting plaatsvindt en daardoor een grote groep jeugd en vrijwilligers in quarantaine moet, kan de organisatie niet nemen.

Financiële consequenties

Daarbij zijn de financiële consequenties bij een eventuele (verplichte) annulering op het laatste moment te groot. 'Uiteraard betreuren wij het niet doorgaan van de week enorm, maar we zijn vastbesloten om alle goede ideeën mee te nemen voor de editie van volgend jaar', aldus het bestuur. Eerder was het bestuur nog hoopvol en optimistisch en volop bezig met de voorbereiding op de Jeugdweek. De speciale week voor de Waalrese kinderen zou dit jaar zijn van 30 augustus tot en met 3 september.