Raymond Thiry (l) speelt in 'Quo Vadis, Aida?', over de genocide in Srebrenica.
Raymond Thiry (l) speelt in 'Quo Vadis, Aida?', over de genocide in Srebrenica.

‘Quo Vadis, Aida?’ bij De Hofnar

VALKENSWAARD – Vanaf maandag worden er weer films gedraaid in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Er wordt gestart met ‘Land’ en de Bosnische speelfilm ‘Quo Vadis, Aida?’.

Met de film ‘Land' noteert de veelgeprezen actrice Robin Wright (onder andere uit House of Cards) haar filmregiedebuut. Dat doet ze met een aangrijpend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven, in de uitgestrekte wildernis van Amerika.
Daarnaast draait De Hofnar ook de Bosnische speelfilm ‘Quo Vadis, Aida?', een fictieve weergave van de genocide in Srebrenica. Met in de cast onder meer de Nederlandse acteurs Raymond Thiry en Johan Heldenbergh. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film en won meerdere prestigieuze prijzen, waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Kaartverkoop

Beide films zijn vanaf komende maandag zowel in de middagen als in de avonden te zien in de theaterzaal van De Hofnar. Omdat tijdens de zomervakantie, van 24 juli tot en met 29 augustus, de kaartverkoopbalie is gesloten, zijn tickets voor films en voorstellingen enkel via www.hofnar.nl te bestellen.