DGLimages

Centrum voor Muziek en Dans gaat weer van start

Algemeen 147 keer gelezen

VALKENSWAARD - Nu het ‘normale’ schoolleven weer op gang is gekomen, gaan ook de lessen bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard weer van start. Zo kan de jeugd voor een een proefles of -pakket kiezen, om te ontdekken welk instrument het beste bij hen past.

Voor de basisschooljeugd vanaf groep 4 biedt het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) bijvoorbeeld een cursus Muzikale Oriëntatie. Tijdens deze jaarcursus maken deelnemers kennis met zeven verschillende instrumenten. De cursus gaat op maandag 27 en dinsdag 28 september van start. 

‘De kinderen gaan iedere les op een muzikale en speelse ontdekkingstocht’

Maar het aanbod van CMD is breder. Zo is er voor kinderen een uitgebreid pakket voor muziek- en danslessen. Al op jonge leeftijd kan bijvoorbeeld worden gestart met Piano Spelenderwijs, Fluiten met Visjes en kindercello, -harp en -viool. Deze cursussen gaan ook aan het einde van de maand van start: Fluiten met Visjes op maandag 27 september, kindercello op maandag 27 september, kinderharp op dinsdag 28 september en kinderviool op woensdag 29 september. Kosten bedragen steeds 98 euro per cursus.

Kinder- en popkoor

Daarnaast heeft het CMD ook een kinder- en popkoor. Onder leiding van docente Puk van Hout leren kinderen in groepsverband en op speelse wijze met elkaar zingen. Het kinder- en popkoor repeteert op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur. Ook zijn er diverse danscursussen voor de basisschooljeugd. Zoals Kinderdans voor kinderen vanaf 4 jaar oud, en de Combidans, Modern Jazz en Klassiek Ballet/Spitzen voor de al wat oudere jeugd. Maar ook volwassenen kunnen bij het CMD terecht. Zij hebben eveneens brede keus uit tal van cursussen op het gebied van muziek en dans. Waar de coronamaatregelen dat verplichten, zal met kleinere groepen dan gebruikelijk worden gewerkt. Ook wordt de inhoud van de lessen hier mogelijk op aangepast. Meer informatie en aanmelden via www.centrumvoormuziekendans.nl.

Herfstprogramma

Aan het einde van deze maand introduceert het CMD tevens het herfstprogramma. Zo wordt op woensdag 29 en donderdag 30 september gestart met de cursus Muziek op Schoot. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes maanden tot vier jaar oud en hun (groot)ouders. Samen worden ze wekelijks meegevoerd in de betoverende wereld van de muziek. De lessen vinden steeds plaats op woensdag- en donderdagochtend van 9.15 uur tot 9.55 uur en worden aangepast aan de leeftijd en de individuele ontwikkeling van de kinderen in de groep. Actieve en rustige elementen, nieuwe en bekende liedjes, verschillende materialen en muziekstijlen lopen vloeiend in elkaar over.

Muziek & Beweging

Het herfstprogramma bevat daarnaast ook de cursus Muziek & Beweging voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Deze gaat op vrijdag 1 oktober van start en vindt steeds op vrijdag van 15.30 uur tot 16.15 uur plaats. De kinderen gaan iedere les op een muzikale en speelse ontdekkingstocht en samen beleven ze allerlei avonturen die met klanken en muziek te maken hebben. Door het aanvoelen, horen en zingen van verschillende soorten muziek, worden de fantasie en sociale vaardigheden gestimuleerd.

Beide cursussen duren tien weken en worden gegeven door Sonja Geuze. Kosten bedragen 86 euro per cursus. Aanmelden kan eveneens via de website van het CMD.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant