Luuk Broers (verborgen achter de paal) scoort uit een vrije trap de 1-0.
Luuk Broers (verborgen achter de paal) scoort uit een vrije trap de 1-0. (Foto: Henry Jansen)

De Valk heeft de smaak te pakken

  Sport

Driepunter tegen RKVVO

Redactie

De Valk kan met een goed gevoel het carnavalsgedruis ingaan. Op een winderig sportpark 't Valkennest was de ploeg van scheidend hoofdtrainer Harjan de Wit gebrand op revanche tegen RKVVO, na de in oktober geflatteerde 3-0-nederlaag in Oerle. Door knappe treffers van Luuk Broers en Ralf van Beek behield De Valk de drie punten in Valkenswaard.

Valkenswaard - Door de winderige omstandigheden was goed voetbal dit weekend niet mogelijk. Desondanks kreeg De Valk al snel de eerste mogelijkheid. Joran Vermeulen wist een voorzet van Ralf van Beek bijna binnen te schieten.

Na ruim een kwartier werden de bezoekers voor het eerst dreigend toen een schot van Martijn van Dijk rakelings naast ging. Rechter-vleugelverdediger Sjors van Baren van RKVVO zag na een halfuur zijn kans om mee op te komen en zelfs bijna doeltreffend was, maar de De Valk-doelman hield knap zijn doel schoon door de inzet via de buitenkant van de paal tot hoekschop te verwerken.

Eerste doelpunt vlak voor rustsignaal

Na de daaropvolgende hoekschop werd wederom de paal geraakt door de bezoekers, maar in de tegenstoot was het Joran Vermeulen die het vijandige rakelings miste. Een minuut later was een schot van Luuk Broers bijna doeltreffend. RKVVO-doelman Willem Huijbers redde echter fraai. Vlak voor het rustsignaal was een vrije trap van Luuk Broers wel doeltreffend. De indraaiende bal viel in de verre hoek binnen en De Valk ging zodoende met een 1-0 voorsprong de rust in.

Wind mee

In de tweede helft had De Valk de wind mee. De ploeg was dan ook snel weer trefzeker. Ralf van Beek scoorde met een schot dat in de verre hoek binnenviel. De 2-0 stond op het scorebord. Na een uur spelen was het Wesley van Reijen die met een schot De Valk-doelman Dennis Verhoeven aan het werk zette. Zijn inzet kon echter eenvoudig gepakt worden.

Vijf minuten later leek de wedstrijd in het definitief in het slot gegooid te worden met een lange bal van Marco Ayebi Duah op Joran Vermeulen. Laatstgenoemde zag zijn lob echter, tot zijn eigen verbazing, over het verlaten doel verdwijnen. Een minuut later had invaller Bart Sanders namens RKVVO de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar Sanders stuitte op de uitlopende Dennis Verhoeven.

Slotfase

Daarna leek de overwinning voor De Valk niet meer in gevaar te komen. In de slotfase ontfutselde De Valk-spits Luc Nouwen de bal van RKVVO-verdediger Luc Segers. Maar waar de Budelnaar in de derby tegen SV Valkenswaard nog de gevierde man was, wist Luc Nouwen deze middag het net niet te vinden. De overwinning kwam in de tweede helft geen moment echt in gevaar voor De Valk. De drie punten bleven op 't Valkennest.

Negende plaats

Door de overwinning op RKVVO is De Valk gestegen naar de negende plaats en heeft het weer aansluiting gevonden met de brede middenmoot. Over twee weken hervat De Valk de competitie met een uitwedstrijd tegen kampioenkandidaat Mierlo-Hout.

Waar Luc Nouwen in de derby tegen SV Valkenswaard nog de gevierde man was, wist hij deze middag het net niet te vinden

Scoreverloop De Valk - RKVVO 2-0 (1-0)

44. 1-0 Luuk Broers
49. 2-0 Ralf van Beek

De Valk:

Dennis Verhoeven; Levi van der Heijden, Marco Ayebi Duah, Koen van Steensel, Wouter van Son; Robin Smets, Ferre Devos, Luuk Broers; Ralf van Beek (80. Nory Saanen), Luc Nouwen, Joran Vermeulen (76. Brian de Ronde)

RKVVO:

Willem Huijbers; Sjors van Baren, Luc Segers, Benn Soetens, Jasper Moll; Wesley van Reijen (81. Dave Jongeneelen), Thijs Offermeijer (63. Bart Sanders), Bas van Doormalen; Jordan Bujitu (63. Bram van der Velden), Jordi Verhoeven, Martijn van Dijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden