Mees Hendrikx (hier tweede). Deze foto is niet gemaakt op het WK van afgelopen weekend. Foto: Carin Hendrikx
Mees Hendrikx (hier tweede). Deze foto is niet gemaakt op het WK van afgelopen weekend. Foto: Carin Hendrikx (Foto: Carin Hendrikx)

WK-brons voor Mees Hendrikx

  Sport

Valkenswaard - Mees Hendrikx, lid van TWC de Kempen, heeft zaterdag een voortreffelijk resultaat neergezet tijdens het wereldkampioenschap veldrijden in Zwitserland. Nadat hij eerder al de zilveren medaille won tijdens het Nationale Kampioenschap veldrijden voor de beloften, won hij nu de bronzen medaille tijdens het WK. Hendrikx werd afgelopen jaar geplaagd door blessures. Zijn contract bij een Belgisch team werd daarom beëindigd. In plaats van bij de pakken te gaan neerzitten begon Mees afgelopen winter toch weer zijn trainingen om zijn plaats weer te heroveren. Per 1 januari werd Mees weer lid van zijn vroegere vereniging in Valkenswaard. Bij deze club begon hij zijn carrière als veldrijder bij de jeugd. Natuurlijk is TWC de kempen blij met de terugkeer. Maar nu hij weer helemaal terug is bij de top van de beloften veldrijders zal het ongetwijfeld niet lang duren, voordat hem weer een contract zal worden aangeboden bij een van de toonaangevende sponsorploegen.

Hendrikx reed afgelopen zaterdag een perfecte wedstrijd. Hij was al extra gehandicapt door zijn nadelige startpositie. Door zijn relatief weinig behaalde punten vanaf de start van het seizoen, moest hij genoegen nemen met een startplek achter in de groep veldrijders. Het is op zich al een topprestatie als je tussen de wereldtop in het gedrang weer een plaats kunt veroveren aan de kop van de deelnemers. Het spreekt voor zich dat Mees nu blij is het afgelopen seizoen veldrijden op deze manier af te sluiten. Zijn teamgenoot Ryan Kamp werd verdienstelijk wereldkampioen.

Meer berichten