Marvilde scoort de enige en winnende treffer tegen De Valk.
Marvilde scoort de enige en winnende treffer tegen De Valk. (Foto: Henry Jansen)

De Valk met beide benen op de grond

  Sport

Redactie

Verlies tegen Marvilde

Dat oefenwedstrijden geen enkele garanties geven voor de competitie werd in Veldhoven wel duidelijk zichtbaar. Marvilde was beter dan De Valk en won terecht met 1-0, door een doelpunt van spits Max van den Akker. Die viel na bijna een uur spelen.

Valkenswaard - In de eerste helft had De Valk het moeilijk met het beweeglijke middenveld van Marvilde. Grote kansen leverde het niet op aan het begin, maar De Valk kon aanvallend maar sporadisch voor het doel verschijnen van doelman Sam van Rooij. De beste kans voor De Valk leek te ontstaan voor Joost Thomassen, maar de uitgekomen doelman van de Veldhovenaren wist de aanval te stuiten.

Uit een vrije trap leek Marvilde op voorsprong te komen, maar de doeltreffende kopbal van Twan Demin werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust was het De Valk-doelman Dennis Verhoeven die met een geweldige redding op een kopbal van Max van den Akker een achterstand voorkwam zo vlak voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft bleef Joost Thomassen achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Nory Saanen. Maar ook in de tweede helft bleef Marvilde de wedstrijd dicteren en had de meeste aanspraak op een doelpunt. Zo waren de Veldhovense spitsen Max van den Akker en Salim Zeroual enkele malen dicht bij een treffer, maar wisten de verdedigers van De Valk en met name de uitblinkende doelman Dennis Verhoeven een achterstand te voorkomen.

Doelpunt

Toch was het na bijna een uur spelen toch raak voor Marvilde toen een voorzet van Clint van Doorn fraai werd afgerond door Max van den Akker door de bal achter zijn standbeen langs in de verre hoek zag binnen vallen: 1-0. De Valk ging meer druk naar voren zetten en het was eerst Joran Vermeulen die na een goede actie de buitenkant van de paal raakte. Het leverde slechts een hoekschop op.

Niet veel later kreeg Joran Vermeulen de grootste kans voor De Valk, toen een lob over doelman Sam van Rooij maar ook over het verlaten doel verdween. De Valk probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar moest ook veel ruimte achterin weggeven.

Daar profiteerde Marvilde-spits Max van den Akker van. Hij kon vrij richting het doel van De Valk gaan. Aanvoerder Koen van Steensel probeerde in te grijpen, maar moest dat bekopen met een overtreding. Het leverde Koen van Steensel een vervelende rode kaart op, waardoor de aanvoerder de derby van volgende week tegen SV Valkenswaard moet missen.

Zo leed De Valk een terechte nederlaag doordat de ploeg het niveau van de laatste weken niet haalde. Het team moet zich nu gaan focussen op volgende week, als zondag de derby tegen SV Valkenswaard op het programma staat.

Meer berichten