Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Dommelen verlengt met De Backer

  Sport

Het hoofdbestuur van RKVV Dommelen heeft de verbintenis met Maarten de Backer als Hoofd Jeugdopleiding verlengd tot en met het seizoen 2021-2022. Door de voortzetting van deze langdurige samenwerking gaat Maarten zijn 15e seizoen in als Hoofd Jeugdopleiding / Jeugdcoördinator. Beide partijen gaan met deze nieuwe verbintenis voor continuïteit en ervaring binnen de jeugdopleiding van RKVV Dommelen.

Dommelen - "Ik ken Maarten al zolang hij bij RKVV Dommelen actief is. Gedurende deze jaren heb ik ervaren dat hij erg betrokken is bij de totale vereniging en in het bijzonder bij de jeugd. Hij zet zich in om nieuwe trainers te werven en intern op te leiden tot goede jeugdtrainers en ambassadeurs voor RKVV Dommelen. Daarnaast is hij ieder jaar (mede)verantwoordelijk voor de druk bezochte VSN Specsavers Voetbaldagen, die in de zomerperiode bij RKVV Dommelen plaatsvinden. Onze jeugdopleiding behoort inmiddels tot de top 200 van amateurjeugdopleidingen van Nederland. Het mag duidelijk zijn dat Maarten hier een groot aandeel in heeft gehad", aldus Michael Rutten (Voorzitter Technische Commissie).

Investeren

De komende seizoenen wil RKVV Dommelen nog meer investeren in de jeugdopleiding. "Vanuit de visie en missie zijn wij een vereniging voor alle jongens en meiden die willen voetballen op een voor hem of haar gepast niveau." De komende seizoenen zal er meer ingezet worden op het binden en behouden van de jeugdtrainers door onder meer begeleiding van de trainers/coaches, het aanbieden van uniforme oefenstof en het opleiden van zowel jeugdtrainers, -leiders, scheidsrechters en andere vrijwilligers. "Niet alleen om talent op te leiden, maar ook om alle jeugd te behouden, vinden we het als vereniging belangrijk om te investeren in de opleiding en begeleiding van trainers en andere vrijwilligers die betrokken zijn bij de vereniging. Het verlengen van het contract met Maarten past dan ook uitstekend in onze toekomstvisie", schetst Peter van Herk, jeugdvoorzitter.

Op dit moment volgt Maarten de KNVB-opleiding Hoofd Opleiding A. Middels een verenigingstraject zijn ook de bestuursleden en leden van de technische commissie betrokken om bijvoorbeeld de positie van Hoofd Jeugdopleiding een andere positionering binnen de club te geven. "De afgelopen jaren hebben we als jeugdopleiding enorme stappen gezet, zowel in behoud van onze jeugdspelers als in speelniveau van onze hogere jeugdteams. Ik ben blij en trots dat ik daaraan een bijdrage mag leveren, samen met alle betrokken vrijwilligers die wekelijks actief zijn. De komende seizoenen wil ik mijn steentje blijven bijdragen aan het voetballen van de Dommelse jeugd en samen met alle vrijwilligers, ouders, leden en andere betrokkenen, met plezier, onze gehele jeugd naar een hoger niveau te tillen", aldus Maarten de Backer.

Meer berichten