TWC Valkenswaard houdt zondag 12 januari haar ATB/veldtoertocht.
TWC Valkenswaard houdt zondag 12 januari haar ATB/veldtoertocht. (Foto: )

Mountainbikers weer het bos in

  Sport

Redactie

De Skoda Wils Nieuwjaarstocht

TWC Valkenswaard verzorgt zondag 12 januari de Skoda Wils Nieuwjaarstocht; een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker.

VALKENSWAARD - Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden; 30 kilometer, speciaal voor kinderen en hun begeleiders en/of de beginnende fietser, en de nieuwe afstand 50 kilometer.

De toertocht voert de deelnemers door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De langste route voert de deelnemers tot in het prachtige natuurgebied De Maaij, tegen de Belgische grens. Bij de controlepost is er gratis soep, thee, sportdrank en peperkoek.

Eurocircuit

Het einde van de route voert over het bekende Eurocircuit. Op dit motorcross circuit is een uitdagend parcours uitgezet met pittige beklimmingen en steile afdalingen. Een must voor de klimmers en voor eenieder die wel van een uitdaging houdt. Voor wie dit een beetje te veel is, kan eenvoudig dit gedeelte overslaan.

Start en finish

De start en finish is bij Café Zaal Biljart Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard. Bij de finish krijgen de deelnemers een gratis pastagerecht, af te halen bij Café Zaal Biljart Du Commerce en kan er binnen nog even gezellig nagepraat worden.

Starten kan tussen 08.30 en 10.30 uur. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen, iedereen die ouder is betaalt 5 euro. NTFU/VWB leden krijgen 1 euro korting en betalen 4 euro.

Assistentie

Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Op gevaarlijke plaatsen, zoals bij oversteken van drukke wegen, zullen leden van TWC Valkenswaard aanwezig zijn om de deelnemers te assisteren. De ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht omtrent deze rit en er is EHBO aanwezig. De organisatie zorgt naast een perfect uitgepijlde route voor een bewaakte fietsenstalling, afspuitplaats en een gezellige bevoorradingspost.
www.twc-valkenswaard.nl

Meer berichten