Robin Smits, Patrick van Moll, Erwin Duivis en Ronald Grijseels werden kampioen.
Robin Smits, Patrick van Moll, Erwin Duivis en Ronald Grijseels werden kampioen. (Foto: )

Heren TTV Valkenswaard winnen weer, jeugdteam handhaaft zich

  Sport

Nadat de tafeltennis heren van TTV Valkenswaard zich vorige week al hadden verzekerd van het kampioenschap in de 2e klasse, hebben ze ook de laatste competitiewedstrijd ruim gewonnen. In en tegen Bergeijk werd het 8-2.

Valkenswaard - Erwin Duivis leed een zeldzame nederlaag en samen met Ronald Grijseels werd ook de dubbel verloren. In het enkelspel wist Grijseels wel ongeslagen te blijven, terwijl ook Van Moll voor de tweede week achter elkaar drie overwinningen wist te boeken. Al met al een uitstekend seizoen voor de mannen, resulterend in een afgetekend kampioenschap en promotie naar de 1e klasse, waar hen een nieuwe uitdaging wacht.

Jeugdteam handhaaft zich

Na twee kampioenschappen op rij, heeft het eerste jeugdteam van TTV Valkenswaard voldaan aan de doelstelling door zich te handhaven in de landelijke competitie. Zaterdag moest in de uitwedstrijd tegen Never Despair uit Den Bosch een punt gehaald om definitief veilig te zijn. Never Despair trad in deze wedstrijd verstrekt aan, waardoor een herhaling van de 7-3-overwinning in de thuiswedstrijd al meteen als bijna onmogelijk kon worden beschouwd. De eerste drie wedstrijden gingen allemaal over de maximale vijf games, en met de nodige pech op cruciale punten, stond TTV na ruim anderhalf uur met 3-0 achter. Suze Dijk, Wout Huynen en Lars van Veenendaal verloren allen nipt. Twee snelle nederlagen zorgden zelfs voor een 5-0 achterstand. Terecht of niet, er moest nu snel een puntje komen. Lars van Veenendaal speelde een goede wedstrijd tegen Jimmy Chung en won zelfs met 3-0. Daarmee was het noodzakelijke puntje binnen en handhaving definitief. Wout Huynen pakte, ontspannen spelend, meteen het tweede punt door met 3-1 van de kopman van Never Despair te winnen. Lars van Veenendaal was tegen Tijn Koster dichtbij zijn twee overwinning. In een goede wedstrijd van beide kanten, met mooie rally's, verloor hij met 9-11 in de vijfde game, waarmee de eindstand op 2-8 werd bepaald. Terugkijkend kan men tevreden zijn over het debuut in de landelijke competitie, Tim van Veenendaal en Suze Dijk wonnen beiden zo'n 50 procent en Wout Huynen en Lars van Veenendaal wonnen beiden zo'n 33 procent. Gezien het aantal nipte nederlagen is meer mogelijk en voorzichtig kan naar boven worden gekeken voor de voorjaarscompetitie. Het team is verdiend genomineerd voor jeugdsportteam van Valkenswaard. De uitslag zal bekend worden gemaakt tijdens het sportgala op 17 januari aanstaande.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden