Marco Ayebi Duah kopt vanuit een voorzet op het doel van Sparta '25.
Marco Ayebi Duah kopt vanuit een voorzet op het doel van Sparta '25. (Foto: Henry Jansen)

Sterk De Valk onderuit tegen koploper

  Sport

Redactie

Tegengoals in blessuretijd

De Valk heeft in het onderlinge duel met Sparta'25 nagelaten om de punten op 't Valkennest te houden. De koploper uit Beek en Donk was de onderliggende ploeg en wist uit drie standaardsituaties te scoren. De Valk kon het alleen zichzelf verwijten dat de punten naar Sparta'25 gingen.

Valkenswaard - Na een matige openingsfase, waarin er weinig tot niets gebeurde voor beide doelen, kwam de wedstrijd pas halverwege de eerste helft op gang. Na ruim twintig minuten was het Ferre Devos die de bal bij Luc Nouwen kreeg. Zijn schot ging via Sparta'25-verdediger Bryan Bussers naast. Vlak daarna was Jeremy Raaijmakers bijna trefzeker voor Sparta'25, maar Dennis Verhoeven wist de inzet fraai uit de bovenhoek te tikken. Een minuut later schoot Ralf van Beek die na een combinatie in het strafschopgebied in het zijnet schoot.

Drie minuten voor de rust werd een lange bal, die over de laatste linie van Sparta'25 viel, door verdediger Philippe Cleutjens met de hand beroerd. De bezoekers kwamen goed weg. Vlak daarna kreeg Marco Ayebi Duah een goede kopkans uit een vrije trap, maar zijn inzet werd gekeerd. In de blessuretijd van de eerste helft viel uit het niets de 0-1. Een hoekschop viel voor de voeten van de geheel vrijstaande Ron Brouwers, die ongehinderd de openingstreffer tegen de touwen schoot.

De Valk moest in de tweede helft in de achtervolging. De ploeg leek snel de gelijkmaker te gaan maken. Luc Nouwen schoot uit de draai echter tegen de buitenkant van de paal. Waar De Valk dichtbij de gelijkmaker was, wist Sparta'25 niet veel later een zeer gevoelige tik uit te delen door weer toe te slaan uit een hoekschop. Philippe Cleutjens kon vrij inkoppen voor de 0-2. De Valk stroopte daarna de mouwen op en drukte Sparta'25 achteruit. Een schot van Ferre Devos was bijna goed voor de aansluitingstreffer.

Nog net binnen het uur was het dan toch raak voor De Valk. Een afvallende bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied knap binnengeschoten door Luuk Broers: 1-2. Sparta'25 wankelde, maar doelman Kamiel Pennings sleepte de ploeg erdoorheen in die fase, onder meer door een vlammend schot van Ralf van Beek te keren. Met nog een kleine tien minuten te spelen, moest de koploper toch door de knieën. Een voorzet van Luuk Broers werd ingekopt door jeugdspeler Joost Thomassen: 2-2. De Valk rook bloed en ging op zoek naar de winnende treffer.

Maar hoe anders zou het lopen. In blessuretijd viel een afgeslagen hoekschop voor de voeten van uitblinker Jeremy Raaijmakers. Met een geweldig schot in de bovenhoek jaagde hij de 2-3 binnen. De Valk ging in de resterende minuten alles of niets spelen en zag Sparta'25 daarvan profiteren. Een geweldig schot van eigen helft van Jeremy Raaijmakers rolde over De Valk-doelman Dennis Verhoeven het doel in: 2-4.

Zo leed De Valk een zeer gevoelige nederlaag, die volstrekt onnodig was, tegen koploper Sparta'25. Het spel van de ploeg van Harjan de Wit was echter goed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden