Zonder goed te spelen creëerde Valkenswaard diverse goede kansen maar steeds stond de uitblinkende Mark Smulders in de weg .
Zonder goed te spelen creëerde Valkenswaard diverse goede kansen maar steeds stond de uitblinkende Mark Smulders in de weg . (Foto: )

Valkenswaard verliest kostbare punten

  Sport

Na een weekend rust te hebben gehad stond voor Valkenswaard de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Rood-Wit op het programma. Om stevig in het linker rijtje te blijven moest er gewonnen worden tegen de ploeg uit Veldhoven. Het zou echter uitdraaien op een deceptie.

Valkenswaard - Het eerste kwartier ging gelijk op, beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit. Veel gebeurde er niet. Rood-Wit kreeg een goede kans door toedoen van Marijn Franse toen hij snel counterde, maar de kopbal werd naast het doel van Joris Hermans gekopt. Aan de andere kant was Thom van de Donk af en toe gevaarlijk. Op slag van rust kwamen de rood-witten op slag op een-0-1 voorsprong. Direct daarna kreeg Valkenswaard een goede kans op de gelijkmaker: Mitchel Kluijtmans schoot naast.

Het zou voor Valkenswaard een teleurstellende tweede helft worden. Al snel na rust kreeg Rood-Wit een goede kans en de uilen waren gewaarschuwd. Toch was het Marijn Franse die in de 48e de voorsprong verdubbelde en de 0-2 op het scorebord zette. In de 51e minuut werd het zelfs 0-3, toen Jordy Maes de bal over de doellijn tikte.

Het werd daardoor een teleurstellende zondagmiddag voor de thuisploeg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden