Foto:

Onnodige nederlaag voor Dommelen

  Sport

RKVV Dommelen heeft een onnodige nederlaag geleden tegen een uiterst effectief Vessem. Het werd 2-0 voor de thuisploeg uit Vessem.

DOMMELEN - Het publiek was in grote getale meegekomen naar sportpark De Lille in Vessem, het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen runner-up Vessem dat enkele heel goede voetballers in de gelederen heeft. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door voorzichtig voetbal, beide teams speelden op balbezit en speelden de bal rustig rond waarbij Dommelen een licht overwicht had. Grote kansen werden echter niet gecreëerd. Vessem heeft een gevarieerde groep spelers met een goede mix van ervaring en jeugdigheid, maar ook van technisch vaardigheid en een goede wedstrijdmentaliteit, en speelde in de beginfase soms op het randje.

De uitstekende leidende scheidsrechter Sterre Bijlsma greep dan ook in de 20e minuut in door Frans van Diessen geel te geven na een harde tackle op Tom van Hoek. Dezelfde Frans van Diessen stond even later aan de basis van de openingstreffer. Hij haalde van ruim twintig meter onverwacht uit, doelman Dennis Soeteman had de bal niet direct onder controle en de oplettende spits Toon van Sambeek kon eenvoudig van dichtbij scoren. Dommelen was niet van slag en bleef goed combinerend de aanval opzoeken, wachtend op de kansen die ongetwijfeld komen in zo'n wedstrijd. Ior Smit veroverde na een half uur de bal op het middenveld, zette goed door op de rechterflank en leverde een goede voorzet af, die jammerlijk gemist werd door twee Dommelse spitsen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde: veel balbezit voor Dommelen, maar met een continu gevaar voor de uitstekende en hard werkende spitsen van Vessem. Na een kwartier viel bijna de gelijkmaker. Na een voorzet van Jordy van der Heijden kwam de bal bij Tom van Hoek, wiens inzet via een Vessemse verdediger maar net over de goal caramboleerde. Vrijwel direct daarna kreeg Vessem een vrije trap op het middenveld. De Dommelse verdediging stond niet goed opgesteld, lette niet goed op en de zojuist ingevallen Merijn van Ham, zeker niet de grootste van het veld, kon de bal bekeken over keeper Dennis Soeteman koppen: 2-0. Coach Paul Firet reageerde meteen door beide vleugelverdedigers Jurriaan Groot en Koen Daris te wisselen voor meer aanvallend ingestelde spelers Chris Cornelissen en Jonathan van Doorn. Dommelen ging alles-of-niets spelen om toch nog een gelijkspel te forceren, maar gaf daarbij achterin ook veel ruimte weg. Via de hardwerkende Luuk Verberne waren er nog enkele kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Na de pot leiden Dommelen en Vessem gezamenlijk in de 4e Klasse G. Het zal nog heel spannend worden wie er volgende week de 1e periode gaat winnen: Dommelen speelt dan uit tegen hekkensluiter De Weebosch.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden