Dit zijn de eerste clubkampioenschappen sinds zwembad de Wedert gerenoveerd is.
Dit zijn de eerste clubkampioenschappen sinds zwembad de Wedert gerenoveerd is. (Foto: )

Open clubkampioenschappen en reünie bij Watervrienden

  Sport

Op zaterdag 14 december organiseert de wedstrijdploeg van de Watervrienden Valkenswaard open clubkampioenschappen voor alle leden en oud-leden. Ook de gezinsleden van (oud-)leden zijn van harte welkom op dit unieke evenement.

Valkenswaard - Dit zijn de eerste clubkampioenschappen sinds zwembad de Wedert gerenoveerd is, en is dus een ideale gelegenheid voor alle oud-zwemmers om weer eens een kijkje te komen nemen in ons prachtige zwembad. De gezinsleden van de oud-leden zijn uiteraard ook van harte welkom, en de Watervrienden hopen dat er enkele jeugdige zwemmers net als hun ouders het 'zwemvirus' te pakken krijgen.

Wedstrijdzwemmen

"Wedstrijdzwemmen bij de Watervrienden is namelijk enorm leuk. Zij proberen van de individuele zwemsport een teamsport te maken en plezier in de sport staat altijd bovenaan. Twee keer in de week wordt er hard getraind en zo'n 10 keer per jaar wordt er meegedaan aan een zwemwedstrijd. Dit gebeurt zowel in een vriendschappelijke competitie als in een landelijke competitie."

Tijdens de open clubkampioenschappen wordt er gezwommen in verschillende leeftijdscategorieën en de 'echte' wedstrijdploeg houdt een afzonderlijke strijd. "Zodoende heeft iedereen een kans. De zwemslagen die gezwommen gaan worden zijn: schoolslag, rugslag en vrije slag. Afhankelijk van je leeftijd wordt er 25 of 50 meter gezwommen. Degene die de drie slagen als snelste heeft gezwommen mag zich clubkampioen 2019 noemen."

Techniek

Ook voor de (ruim) volwassenen zijn er leeftijdscategorieën zodat iedereen weer eens kan laten zien of de techniek nog niet verleerd is. Aan het einde van de zwemavond wordt er ook gestreden om de familiebokaal in een familie-estafette. Hierin wordt 4 keer 25 meter gezwommen en de enige voorwaarde is dat er minstens één zwemmer ouder moet zijn dan 30 jaar.

Horeca

"De avond zal afgesloten worden in de horeca van het zwembad de Wedert, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden en er hopelijk nog lang nagekletst wordt." Meer informatie en inschrijven kan via Facebook of de website van de Watervrienden (www.watervrienden-valkenswaard.nl).

Geef dit door aan andere oud-leden, zodat niemand het hoeft te missen.

Meer berichten