RKVVO kon na de wedstrijd met een zwaar bevochte zege terug naar Oerle.
RKVVO kon na de wedstrijd met een zwaar bevochte zege terug naar Oerle. (Foto: )

RKVVO troeft SV Valkenswaard af in effectiviteit: 1-3 voor bezoekers

  Sport

Koploper RKVVO uit Oerle wilde zich dit weekend revancheren van de nederlaag van de week ervoor tegen EFC. SV Valkenswaard zat in een goede flow en wilde deze doorzetten. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden tussen twee voetballende ploegen. De ploeg uit Valkenswaard trok aan het kortste eind.

Valkenswaard - De wedstrijd was amper aan de gang of RKVVO kreeg een strafschop, nadat Mike van Dijk de bal tegen zijn hand kreeg. Bart Sanders wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de gasten naar 0-1. Amper vijf minuten later tikte Brian Vermeer de gelijkmaker binnen maar deze werd wegens discutabel buitenspel afgekeurd.

De uilen legden zich niet neer bij de achterstand en hadden naarmate de wedstrijd vorderde het meeste balbezit. Het spel speelde zich vooral af op de helft van RKVVO maar veel echte kansen waren er niet. In de 35e minuut kwam Brian Vermeer gevaarlijk voor het doel maar de uitstekend keepende Willem Huijbers voorkwam de gelijkmaker.

Een minuut later was Thom van de Donk dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging via de lat over het doel. Uit een spaarzame aanval van RKVVO kwam nog voor de rust de 0-2 op het scorebord. Door een misverstand in de Valkenswaardse defensie kon wederom Bart Sanders de bal tegen het net tikken. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft zou niet anders zijn. Valkenswaard speelde sterk en deed niet onder voor de koploper maar vergat zichzelf te belonen door de kansen niet af te ronden. In de 68e minuut was Thom van de Donk dichtbij de aansluitingstreffer maar wederom keeper Huijbers voorkwam dit en de rebound ging over het doel via de lat.

Toch kwam in de 70e minuut de verdiende 1-2 op het scorebord. Erwin Isbouts rondde een zelf gecreëerde kans knap af. Een minuut later werd Valkenswaard een strafschop onthouden toen Eric Schaeken naar de grond werd gebracht. Valkenswaard ging volop in de aanval en op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Het had weliswaar het veldoverwicht maar toch was het RKVVO dat op 1-3 kwam. Thijs Offermeijer schoot de bal prachtig binnen.

De uilen bleven streden voor wat ze waard waren. Zo ging een kopbal van Thom van de Donk via een tegenstander over het doel en tikte keeper Huijbers nog een bal uit de kruising. Maar gescoord werd er niet meer en zo ging RKVVO met een zwaar bevochte zege terug naar Oerle en had Valkenswaard eigenlijk meer verdiend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden