Luuk Broers haalt uit voor De Valk en zet de 1-1 op het scorebord.
Luuk Broers haalt uit voor De Valk en zet de 1-1 op het scorebord. (Foto: )

De Valk ook in eigen huis foutloos

  Sport

Redactie

Opnieuw overwinning

De Valk heeft na de gewonnen derby vorige week tegen SV Valkenswaard ook de thuiswedstrijd tegen Rood Wit V weten te winnen. Na een moeizame eerste helft, waarin beide ploegen het publiek niet wisten te vermaken met goed voetbal, waren het verrassend de bezoekers uit Veldhoven die met een voorsprong de rust ingingen. In de tweede helft tapte de ploeg van Harjan de Wit uit een ander vaatje en dat resulteerde in een verdiende 3-1-overwinning.

Valkenswaard - De bezoekers uit Veldhoven begonnen feller aan de wedstrijd. Het leek alsof De Valk nog wakker moest worden. De duels werden keer op keer gewonnen door de Veldhovenaren, maar tot gevaar voor het doel van De Valk kwam het niet. De eerste mogelijkheid was na vijf minuten toen De Valk-spits Luc Nouwen weg draaide bij verdediger Koen Oldenhave en zijn schot met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt zag worden. Pas halverwege de eerste helft werd Rood Wit V voor het eerst dreigend toen aanvaller Jan van Hout over rechts doorkwam. Zijn schot werd gekeerd door De Valk-doelman Dennis Verhoeven. Waar het leek dat de eerste helft doelpuntloos zou eindigen, kwam Rood Wit V op voorsprong na een steekpass waardoor Stijn van Gerwen vrij voor het doel kwam. Hij schoot voorbij Verhoeven.

Na deze bittere pil ging De Valk in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Luuk Broers kwam al snel door aan de linkerkant, maar zijn strakke voorzet was te scherp om binnen te glijden. Nog net voordat er een uur gespeeld was viel dan toch de gelijkmaker. Luuk Broers kreeg teveel ruimte aan de rand van het strafschopgebied. Hij wist met een knap schot in de korte hoek doelman Mark Smulders te verschalken: 1-1.

De Valk bleef de bovenliggende partij en dat werd halverwege de tweede helft beloond met de voorsprong. Een steekbal van Ferre Devos op Luc Nouwen was de inleiding voor de tweede Valkenswaardse treffer van de middag. De aanvaller ontliep de buitenspelval en schoot de bal verwoestend hard raak. Doelman Mark Smulders had geen antwoord op de knal: 2-1. Niet veel later was verdediger Antwan Rijkers bijna doeltreffend met een kopbal uit een vrije trap, maar zijn inzet verdween over het doel. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak voor Rood Wit V. Aanvaller Jan van Hout raakte de lat na een goede kopbal.

Tien minuten voor tijd was er nog een schot van aanvaller Marijn Franse. Het was echter niet krachtig genoeg om doelman Dennis Verhoeven aan het wankelen te brengen. Zo leek de overwinning voor De Valk niet meer in gevaar te komen. Zeker niet toen Broers kon profiteren van slordig balverlies aan de kant van Rood Wit V. Hij werd op onreglementaire wijze in het strafschopgebied neergelegd door verdediger Koen Oldenhave. Scheidsrechter Rick Nelemans kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Luc Nouwen ging achter de bal staan en wist zeer beheerst te scoren. Het werd 3-1.

Meer berichten