Voorzitter John Robbe van AVV is klaar voor de opening en de wedstrijden. Iedereen is die dagen welkom.
Voorzitter John Robbe van AVV is klaar voor de opening en de wedstrijden. Iedereen is die dagen welkom. (Foto: )

'Een moment om even bij stil te staan'

  Sport

Redactie

Opening nieuw atletiekcomplex

Atletiek Vereniging Valkenswaard is klaar voor de toekomst. Dat zien we als we het sportcomplex op sportpark Den Dries in Valkenswaard oplopen. Grote discus- en kogelslingerkooien, een mooie rode baan en een prachtige polsstokhoogspringinstallatie zijn aanwezig om goede wedstrijden te organiseren. Ook gehandicapten die aan atletiek willen deelnemen, kunnen dit nu doen bij de vereniging.

VALKENSWAARD - Voorzitter John Robbe is trots op het eindresultaat van de vernieuwing van de atletiekbaan in Valkenswaard. Jarenlang is de club in gesprek geweest met de gemeente en ieder jaar werden alleen de hoognodige reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. "De baan was 35 jaar oud en totaal afgeschreven. Al een aantal jaren hebben wij dispensatie gekregen van de AtletiekUnie voor het houden van wedstrijden, ondanks dat de baan was afgekeurd", aldus Robbe. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de club om, naast nieuwe kleedkamers in 2012, de oude atletiekbaan te vernieuwen. In 2017 vroeg de gemeente aan AVV om een plan te schrijven. Hoe zou de baan eruit moeten zien, gelet op het gebruik, de technische voorschriften en de exploitatie? AVV bleef ondanks het rapport in gesprek met de gemeente om haar doelstelling, sport toegankelijk maken voor iedereen en dus ook voor de gehandicapten, te realiseren. Dit heeft ertoe geleidt dat de gemeenteraad vorig jaar instemde met een totale vernieuwing van de atletiekbaan. De toekomstbestendigheid en aandacht voor de gehandicaptensport stonden voorop. Een jaar later is het dan zover. Zaterdag om 14.00 uur opent wethouder van sport Theo Geldens de baan.

"Eindelijk is het dan zover, een moment om even bij stil te staan", zegt Robbe, doelend op een lange periode van gesprekken en onderhandelingen. AVV is blij dat alles perfect is verlopen. "Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de opstellen van de eisen die aan de nieuwe baan gesteld moesten worden. Inspraak en kennis uit de praktijk werden gewaardeerd door alle partijen. Die samenwerking heeft tot het gewenste resultaat geleid", denkt Robbe.

De officiële opening wordt groots. Vooraf aan de opening is er zaterdag al een pupillenwedstrijd, waar ruim honderd pupillen van AVV aan deelnemen. Daarna is er een openingsceremonie van AVV, waarbij het overdragen van het clubgevoel van de ouderen naar de jeugd centraal staat. Robbe: "Natuurlijk dragen wij het nu niet in één keer over, maar de jeugd heeft wel de toekomst binnen de vereniging. Met die gedachten moeten wij verder." Aansluitend zijn er demonstraties van atletiekonderdelen, onder meer gegeven door atleten die ook op het NK in Apeldoorn deelnamen. Om 15.15 uur vindt er een sponsorloop plaats voor KIKA. Dat wordt georganiseerd door Raoni Schrijvers (triatleet uit Valkenswaard).

Zondag wordt tussen 10.00 en 16.00 uur de eerste Open Valkenswaards Atletiekwedstrijd gehouden voor junioren, senioren en master.

Meer berichten