Tim Bombeek viet het tweede doelpunt dat hij scoorde namens De Valk.
Tim Bombeek viet het tweede doelpunt dat hij scoorde namens De Valk. (Foto: Henry Jansen)

De Valk pakt weer eens drie punten

  Sport

Redactie

Bombeeck de gevierde man

Tim Bombeeck was in de wedstrijd tegen Wittenhorst de gevierde man aan de kant bij De Valk. Na een doelpuntloze eerste helft wist de flankspeler met twee treffers de overwinning veilig te stellen. Met nog twee wedstrijden te gaan is Bekkerveld tot op twee punten genaderd.

Valkenswaard - Schaesberg, dat ook won, blijft op vier punten voorsprong ten opzichte van De Valk staan. Aankomend weekend wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren.

In de eerste helft viel er dit weekend aan beide kanten niet veel gevaar te noteren. Een voorzet van Luuk Broers kon na een kwartier met moeite weg gebokst worden door doelman Sjors Witt van Wittenhorst. Een minuut later kreeg Wittenhorst via Joost van Rensch een goede mogelijkheid, maar de vleugelaanvaller stuitte op doelman Dennis Verhoeven. Na ruim een halfuur spelen kon Aart Verberne met een indraaiende voorzet vanaf de rechterkant bijna Luuk Broers bereiken, maar de kleine aanvaller kon zijn hoofd er net niet tegenaan krijgen.

De Valk startte de tweede helft sterk. Sherry Kindo Kamara haalde de achterlijn en bereikte Tim Bombeeck. Zijn schot belandde echter in de handen van doelman Sjors Witt. De Valk nam het heft in handen en ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Ruim tien minuten na de rust was het daar dichtbij. Luuk Broers raakte met een boogbal de lat. Maar drie minuten later viel dan toch die bevrijdende openingstreffer, een voorzet van Luuk Broers werd knap aangenomen door Tim Bombeeck. Die wist de bal in de linkerbovenhoek raak te schieten. Wittenhorst leek twee minuten later bijna de gelijkmaker te noteren, het werd een hoekschop.

Halverwege de tweede helft leek Sherry Kindo Kamara op weg naar de tweede Valkenswaardse treffer, maar zijn schot ging via Wittenhorst-verdediger Bart Zanders net naast. De Valk bleef de betere ploeg. Weer enkele minuten later was er een aanval die begon bij Luuk Broers. Via Aart Verberne kwam de bal terecht bij doelpuntenmaker Tim Bombeeck. Zijn inzet strandde op tien meter van het doel, op de voeten van doelman Sjors Witt. Met nog twaalf minuten te spelen was het invaller Luc van Kuijck van Wittenhorst die doelman Dennis Verhoeven tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Verhoeven voorkwam een late tegentreffer. Een cruciale redding van de jonge doelman, want een minuut later was het raak aan de andere kant. Sherry Kindo Kamara gaf een lage voorzet op Tim Bombeeck en die tikte binnen: 2-0. Wittenhorst was geslagen en kreeg nog bijna een derde tegentreffer te verwerken. Luuk Broers schoot net over.

2-0 dus: een uiterst belangrijke overwinning voor De Valk, dat de drie punten heel hard nodig had, zeker gezien het feit dat ook Schaesberg drie punten pakte tegen Geldrop. De achterstand op de ploeg uit Landgraaf blijft vier punten, maar door de nederlaag van Bekkerveld op Sportclub Susteren is de achterstand op de ploeg uit Heerlen twee punten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden