Burgemeester Ederveen verrichte de opening van de nieuwe greens in Valkenswaard. Ook andere politici sloegen een balletje.
Burgemeester Ederveen verrichte de opening van de nieuwe greens in Valkenswaard. Ook andere politici sloegen een balletje. (Foto: )

Burgemeester opent nieuwe greens Valkenswaardse Golfclub

  Sport

In het clubhuis van de Valkenswaardse Golfclub was het vorige week zondag een groot feest. Prachtig weer, een overvol clubhuis, prima sfeer, bezoek van de burgemeester, vrolijke muziek van seniorenorkest Wedertklank. "En ook nog een nieuw soort wedstrijd, die bij de deelnemers goed in de smaak viel."

Valkenswaard - De opening van de nieuwe greens was namelijk een gebeurtenis waar vele leden met groot ongeduld naar hebben uitgekeken, want het betekende een eind aan een jaar vol baan-ellende. "Eerst de aanleg van de nieuwe beregening op het hele sportpark, dan de renovatie van de greens van hole 5, 6 en 9 en tenslotte echt hopeloze vervangende wintergreens. Je kon echt merken dat men al die sores knap beu was en dat daarom de stemming door deze nieuwe start bijna euforisch was."

Ederveen op de golfbaan

Voorzitter Frank Smulders prees de gemeente Valkenswaard, die voor al deze zaken de benodigde gelden beschikbaar had gesteld en sprak namens de club zijn welgemeende dank uit. Hij constateerde dat onze gemeente nog nooit zo sportminded was geweest en dat de contacten tussen gemeente en VGC altijd waren verlopen in een sfeer van wederzijds begrip.

Burgemeester Anton Ederveen antwoordde dat hij blij was met de uitnodiging en met de complimenten aan de gemeenteraad. Hij toonde zich vervolgens een man van de daad door de opening te verrichten. Dat bestond uit het putten vanuit de voorgreen van hole 9. Dat bleek niet alleen voor onze burgervader verre van eenvoudig: hij had vier slagen nodig.

Toen kwamen de notabelen aan de beurt, met als eerste VGC-lid en CDA-gemeenteraadslid Gerrie van Asten. Die begon nietsvermoedend aan haar eerste slag en zag tot haar verbazing dat de bal werkelijk alle kanten op ging: het was een wobbelbal. Maar ja, Gerrie heeft voor hetere vuren gestaan en wist de score van de burgervader te evenaren. Toen volgden de andere notabelen: Peter van Steensel van Valkenswaard Lokaal en Hetty Tindemans, die als ex-wethouder de diverse besluiten mede gedragen heeft. Onze voorzitter Frank liet zien een goede gastheer te zijn; hij scoorde een vijf.

De putwedstrijd voor de leden, die daarna volgde, werd door de deelnemers als erg leuk ervaren en is zeker voor herhaling vatbaar. Ook het optreden van de Wedertklank werd erg gewaardeerd.

Meer berichten