Tim Bombeek schiet De Valk naar 0-1, helaas was het niet genoeg om punten mee te nemen.
Tim Bombeek schiet De Valk naar 0-1, helaas was het niet genoeg om punten mee te nemen. (Foto: Henry Jansen)

De Valk drukt spel niet uit in punten

  Sport

Redactie

Zwaar gehavend team

De lijst met afwezigen bij De Valk was erg lang voor de wedstrijd tegen EHC. Liefst tien spelers waren niet beschikbaar. Daar kwamen vorige week sterkhouders Koen van Steensel (lies) en Josemar Makiavala (hamstring) bij: een enorm gemis. Mede daarom verloor De Valk met 2-1.

Valkenswaard - Toch wist De Valk het in Hoensbroek een puike prestatie neer te zetten, door het EHC erg lastig te maken. Gezien het spelbeeld had De Valk zeker een punt verdiend. De Valk had voor de wedstrijd haar middenveld versterk. Dat pakte goed uit, koploper EHC had het moeilijk om de openingen te vinden en zag dat de eerste kansen van de wedstrijd voor De Valk waren. Een vrije trap van Sherry Kindo Kamara ging ruim naast het doel. Een paar minuten later viel de openingstreffer na een mooie aanval over de linkerkant. Luuk Broers speelde naar Danny van den Eijnden, die met lage voorzet Tim Bombeeck wist te bereiken. Uit de draai kreeg hij de bal, via de binnenkant van de paal, achter doelman Collin van Eijk. EHC kon daar weinig tegenover stellen en het thuispubliek zag pas na een halfuur spelen het eerste echte schot op doel. Een poging van Mike Verheyen werd uit de bovenhoek geplukt door doelman Dennis Verhoeven.

Aan het eind van de eerste helft draaide de wedstrijd volledig om. In het voordeel van EHC. Eerst werd een afgeslagen hoekschop opnieuw ingebracht en kon van dichtbij ingekopt worden door verdediger Guido Rutten. De Valk was nog maar amper bekomen van die gelijkmaker of de tweede tegentreffer lag er alweer in. Opnieuw was een hoekschop de inleiding. Lars Gulpen maakte de 2-1.

In de tweede helft ging De Valk onverstoord verder met het goede veldspel. Het was niet te zien dat EHC de koploper is en De Valk de hekkensluiter. Een vrije trap van Luuk Broers kwam bij Michiel van den Besselaar, die zijn schot tegen de vuisten van doelman Collin van Eijk zag belanden. Een minuut later kreeg De Valk weer een vrije trap, maar nu was de inzet van Luuk Broers minder gevaarlijk. Na een uur spelen moest verdediger Wouter van Son aan de kant van De Valk het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Luuk Jansen.

EHC had weinig tot niets in te brengen en het Hoensbroekse publiek kon pas ruim tien minuten voor tijd het eerste wapenfeit na rust noteren: een schot van middenvelder Robbie Terwint. In de slotfase werd De Valk nog eenmaal gevaarlijk. Uit een vrije trap van Luuk Jansen kwam de bal terecht bij Aart Verberne. Die leek de verdiende gelijkmaker te gaan maken, helaas voor de vleugelverdediger ging zijn schot recht op Collin van Eijk af.

Met nog drie wedstrijden te spelen is het voor De Valk nog geen gelopen koers. Nog altijd heeft de ploeg van Ruud van der Rijt Bekkerveld en met name Schaesberg in het vizier. De ontmoeting op de laatste speeldag, thuis tegen Schaesberg, kan wel eens cruciaal zijn in de strijd om degradatie. De eerstvolgende wedstrijd van De Valk is op zondag 12 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden