Bij de meiden was groep 8 van Agnetendal de eindwinnaar. Sommigen van hen willen nu zelfs op voetbal.
Bij de meiden was groep 8 van Agnetendal de eindwinnaar. Sommigen van hen willen nu zelfs op voetbal. (Foto: )

Schoolvoetbal: Agnetendal en De Smelen de beste

  Sport

Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Valkenswaard speelden vorige week het schoolvoetbaltoernooi. Dit werd gehouden op de velden van voetbalclub De Valk. Agnetendal won bij de meisjes, De Smelen bij de jongens.

Valkenswaard/Dommelen - Er werd voor de vijftiende keer gestreden om het kampioenschap van Valkenswaard. Een titel die bij de meiden vorig jaar ging naar De Grasspriet. De Dorenhagen had toen het beste jongensteam.

Dit jaar was Agnetendal de beste bij de meiden. De dames van 't Smelleken speelden ook sterk. Van die basisschool werd Team 1 tweede, Team 2 derde en Team 4 vierde. Bij de jongens ging De Smelen er met de winst vandoor. Sint Martinus pakte zilver en De Windroos werd derde. Net buiten de top drie eindigde Team 3 van De Smelen. Zowel bij de meisjes als bij de jongens was de finale spannend. Vanwege de lekkere voetbalomstandigheden was het voor alle enthousiaste spelers een mooie middag.

Regio

Miel Pijs overhandigde de naar hem vernoemde prijs uiteindelijk aan de aanvoerders. De winnaars gaan nu Valkenswaard vertegenwoordigen tijdens de Regiofinale. Die is op woensdagmiddag 15 mei bij Best Vooruit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden