Doelman Dennis Verhoeven van De Valk ging in de laatste minuut nog mee naar voren.
Doelman Dennis Verhoeven van De Valk ging in de laatste minuut nog mee naar voren. (Foto: Henry Jansen)

De Valk laat sterk ZSV wankelen

  Sport

Redactie

Vlak voor tijd ten onder

De Valk leek de goede vorm van de laatste wedstrijden ook tegen ZSV in punten uitgedrukt te zien worden, maar zowel voor rust als vlak voor het einde wisten de Zeilbergers De Valk pijn te doen. Een gelijkspel zou de verhoudingen juist weergegeven hebben, maar ZSV won.

Valkenswaard - De Valk was in het eerste kwartier ijzersterk en drong ZSV terug op de eigen helft. Met enig fortuin werd het zelfs al snel 0-1. Bij een lage voorzet van Wouter van Son ging de Zeilbergse doelman Leon Thijs gruwelijk in de fout, door over de bal te duiken. Spits Josemar Makiavala tikte de bal eenvoudig in het lege doel.

Na ruim een half uur leek Sherry Kindo Kamara ongehinderd richting het doel van ZSV te gaan. Hij werd echter terugt teruggefloten wegens buitenspel. Een minuut later legde scheidsrechter Haico Michielsen de bal aan de overkant op de stip, na een overtreding op Maarten Kuunders. De strafschop werd door verdediger Rick Wiersema hard in de hoek geschoten maar doelman Dennis Verhoeven wist uiterst knap te stoppen. Toch zou enkele minuten later de gelijkmaker vallen. Na miscommunicatie tussen Dennis Verhoeven en Marco Ayebi Duah profiteerde spits Ron Verlijsdonk. Met een geweldige voetbeweging wipte hij de bal over Dennis Verhoeven in het doel.

Niet veel later leken Sherry Kindo Kamara en Josemar Makiavala op weg om De Valk op een hernieuwde voorsprong te gaan zetten. Op dat moment sloeg het noodlot toe bij Josemar Makiavala. Hij liep een pijnlijke hamstringblessure op en verliet strompelend het veld. Brian Vermeer verving hem. Vlak voor de rust was het Tim Bombeeck nog die na een mooie actie de kans kreeg om de tweede te maken, maar doelman Leon Thijs wist de bal uit de korte hoek te tikken.

Na het uitvallen van Josemar Makiavala moest in de rust ook middenvelder Koen van Steensel met een liesblessure achterblijven. Michiel van den Besselaar kwam binnen de lijnen. Thijs Meulendijks leek al snel voor de voorsprong van ZSV te zorgen toen hij vrij richting het doel van De Valk kon gaan, maar de aanvaller wist het hoofd niet koel te houden. Na een klein uur was een vrije trap voor De Valk een prooi voor invaller Vermeer, maar de inzet werd knap gekeerd door Leon Thijs.

Slotfase

De Valk had het aanvallend moeilijk. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Totdat een hoekschop van Rick Wiersema vlak voor tijd werd ingekopt door Marco Manders. In het overvolle strafschopgebied wist hij de bal verrassend in het doel te krijgen: 2-1.

De Valk zocht met man en macht naar de gelijkmaker, maar er was te weinig tijd over om nog tot een doelkans te geraken. En dus verloor de ploeg op een uiterst zure manier.

Zo liet De Valk een kans liggen om het gat met Bekkerveld en Schaesberg verder te verkleinen. Volgende week gaat De Valk op paasmaandag richting Hoensbroek om het op te gaan nemen op Sportpark De Dem, tegen koploper EHC/Heuts.

Meer berichten