Links Ingvild Geenen en rechts Michelle de Brouwer. Ze gaan naar het WK. Foto: Bert Egelmeers.
Links Ingvild Geenen en rechts Michelle de Brouwer. Ze gaan naar het WK. Foto: Bert Egelmeers. (Foto: )

Tweetal uit Valkenswaard naar WK Synchroonschaatsen

  Sport

Michelle de Brouwer en Ingvild Geenen uit Valkenswaard mogen met Team Illumination van Kids on Ice uit Eindhoven Nederland vertegenwoordigen op het WK Synchroonschaatsen.

Valkenswaard - Het WK zal op 12 en 13 april plaatsvinden in Helsinki, het schaatsmekka van het Synchroonschaatsen. Het team plaatste zich begin maart in Budapest voor het WK. Een knappe prestatie voor het team en coach Angelique Visser. Om zich te kwalificeren hebben ze deelgenomen aan wedstrijden in Eindhoven, België, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Team Illumination heeft de ingeslagen weg naar boven van vorig jaar voort weten te zetten. Waar vorig seizoen de kwalificatie-eis pas bij de laatste wedstrijd werd behaald, hebben ze dit seizoen bij alle wedstrijden aan deze eis voldaan.

Dolgelukkig is Ingvild Geenen dat ze dit jaar mag meedoen aan haar eerste WK bij de senioren. Vorig jaar trainde ze al mee met het team, maar was toen nog te jong om deel te mogen nemen. In maart heeft ze met het junioren team Team Illuminettes deelgenomen aan het WK voor junioren in Neuchâtel. Dit was voor de eerste keer dat een Nederlands Team zich kwalificeerde voor het Junior WK. Met een mooie 19e plaats van de 23 teams heeft ze daar al wat ervaring op kunnen doen. Voor Michelle de Brouwer is dit het 3e WK. Op het WK van 2017 in Colorado Springs behaalde ze een 22e plaats. Vorig jaar in Stockholm een mooie 19e plaats en voor dit jaar hoopt het team nog wat plaatsen te kunnen stijgen.

Het team traint in de winter ongeveer tien uur per week en in de zomer vier uur. Erg weinig als je het afzet tegen de mondiale topteams. "Helaas is het synchroon-schaatsen in Nederland een ondergeschoven kindje en zijn alle kosten van trainingen, reizen en wedstrijden voor rekening van de rijdsters zelf."

Door middel van sponsoracties proberen ze toch zoveel mogelijk geld binnen te halen om het schaatsen betaalbaar te houden. Gesteund door een groep van 35 supporters zal Team Illumination het moeten opnemen tegen 23 andere teams uit 19 landen. "Het wordt in ieder geval weer een mooie ervaring om voor 8200 mensen de küren te schaatsen, in de uitverkochte Helsinki Ice Hall."

Wil je het team volgen of meer weten over synchroonschaatsen bij Kids on Ice? Kijk dan op:

www.kidsonice.nl

Meer berichten