Danny van den Eijnden juicht nadat hij De Valk op gelijke hoogte heeft gebracht tegen Geldrop.
Danny van den Eijnden juicht nadat hij De Valk op gelijke hoogte heeft gebracht tegen Geldrop. (Foto: Henry Jansen)

Puntje voor puntje loopt De Valk in op concurrentie

  Sport

Na de overwinning op SV Venray heeft De Valk gelijkgespeeld tegen Geldrop. Na een moeizame eerste helft, waarin Geldrop al vroeg op voorsprong kwam, wist De Valk in de tweede helft de stand gelijk te trekken. Danny van den Eijnden was met een rake kopbal de gevierde man. De ploeg van Ruud van der Rijt loopt weer in op de naaste concurrenten.

Valkenswaard - Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was aan de kant van Geldrop. Een diagonaal schot van Gideon Pieschel werd gepakt door doelman Dennis Verhoeven. Na ruim tien minuten spelen viel de openingstreffer. Aanvaller Wessel van Moorsel zorgde met een lage schuiver voor de 0-1. Geldrop bleef de betere ploeg en kwam een kleine tien minuten later bijna op 0-2. De inzet van spits Lars de Haas kon voor de doellijn weggewerkt worden door verdediger Wouter van Son. Op het eerste gevaarlijke moment van De Valk moesten we wachten tot de twintigste minuut. Josemar Makiavala verraste, met een schot van ruim dertig meter, bijna doelman Len van Gestel van Geldrop. Aan het eind van de eerste helft werd De Valk nog tweemaal dreigend, maar de ruststand was 0-1.

Meteen in de eerste minuut na rust was het Sherry Kindo Kamara die rakelings het doel miste. Geldrop bleef op zoek naar een tweede treffer en uit een lage voorzet van Joep van de Velden was het doelpuntenmaker Wessel van Moorsel net niet gegeven om zijn tweede van de middag binnen te schieten. Josemar Makiavala, die de gehele wedstrijd een felle strijd voerde met voormalig De Valk-verdediger Tom Dekkers, speelde zich in het strafschopgebied knap vrij. Zijn inzet ging recht op doelman Len van Gestel af.

Danny van den Eijnden bracht De Valk na een uur spelen weer naast Geldrop, door een voorzet knap diagonaal achter de doelman te koppen. De Valk zat vele malen beter in de wedstrijd dan voor de rust en voelde dat er meer mogelijk was. Zo bediende Sherry Kindo Kamara zijn ploeggenoot Josemar Makiavala knap. De spits zag zijn schot gekeerd worden door Len van Gestel. Halverwege de tweede helft leek Geldrop weer op voorsprong te komen toen invaller Stijn Lanen de achterlijn haalde en de bal teruglegde op Lars de Haas. Die miste voor een bijna leeg doel. Verdediger Wouter van Son voorkwam op de doellijn een hernieuwde achterstand. Een minuut later was er weer een bijna honderd procent kans voor Geldrop. Doelman Dennis Verhoeven hield De Valk op de been. Een kwartier voor tijd was De Valk nog in twee gevallen bijna trefzeker, maar De Valk kan tevreden zijn met een punt.

Meer berichten