De Valk wint haar eerste uitduel tegen Venray. Het lijkt erop dat een eindsprint is ingezet.
De Valk wint haar eerste uitduel tegen Venray. Het lijkt erop dat een eindsprint is ingezet. (Foto: Henry Jansen)

De Valk lijkt eindsprint in te zetten

  Sport

Redactie

Driepunter bij SV Venray

In Venray heeft De Valk haar eerste overwinning buitenshuis van het seizoen behaald. Na een moeizame eerste helft trok de ploeg van Ruud van der Rijt in de wedstrijd na rust naar zich toe. De ploeg was dodelijk in het afstraffen van de fouten van de thuisploeg.

Valkenswaard - De Valk begon goed aan de wedstrijd en leek al in de vierde minuut op voorsprong te komen toen Josemar Makiavala het doel onder vuur nam. Doelman Sam Stiphout wist de inzet met de voeten te keren. Niet veel later viel ook SV Venray aan. Een schot belandde tegen de lat van Ron Kleuskens. De openingstreffer viel in de achtste minuut. Stan Kersten draaide in het strafschopgebied knap weg bij Marco Ayebi Duah. Met een schuiver in de verre hoek schoot hij de 1-0 voor SV Venray binnen.

De thuisploeg drukte De Valk achteruit en probeerde de voorsprong snel verder uit te breidden, maar Stijn Brinkman zag zijn inzet rakelings naast het doel verdwijnen. De Valk herpakte zich en kwam halverwege de eerste helft wat onder de druk uit. Spits Armend Shala kreeg een bijna niet te missen kans, maar zijn inzet smoorde tegen het lichaam van Marco Ayebi Duah. Ook Josemar Makiavala miste net voor rust een kans.

Venray kwam na rust voortvarend uit de startblokken. Invaller Bram Vievermans was de verdediging van De Valk te snel af en kon ongehinderd op het doel afgaan. Zijn inzet ging via de voeten van doelman Verhoeven naast. De daaropvolgende hoekschop werd bijna ingekopt door Stijn Brinkman, maar opnieuw was Dennis Verhoeven een sta-in-de-weg.

Enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Een zachte terugspeelbal van Stef van Dijck op doelman Sam Stiphout was voor Josemar Makiavala het sein om druk te gaan zetten. Dat zorgde ervoor dat de doelman de bal tegen de spits aanschoot: een opmerkelijke gelijkmaker. Vijf minuten later was het wederom raak voor De Valk. Een lange bal viel achter de verdediging van de Noord-Limburgers en werd fantastisch opgepikt door Josemar Makiavala, die de uitgekomen doelman Sam Stiphout omspeelde en de bal eenvoudig in het verlaten doel kon plaatsen: 1-2.

SV Venray had nog ruim een halfuur om deze achterstand om te buigen. Het leek daar al snel in te gaan slagen toen Bram Vievermans een bijna niet te missen kans gaf aan Armend Shala. De spits wist echter op nog geen vijf meter van het doel over te schieten. Het werd daarna juist 1-3, toen keeper Sam Stiphout de bal slecht verwerkte. Sherry Kindo Kamara ontfutselde de bal en schoot eenvoudig tegen de touwen. Een enorme dreun voor SV Venray en een geweldige opsteker voor De Valk leek in de maak.

Het bleef 1-3. "Een zeer fraaie overwinning voor De Valk, bij het hoog genoteerde SV Venray. Het zorgt weer voor meer geloof bij de ploeg. Het is nog steeds mogelijk om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voor volgende week staat er de regionale derby tegen Geldrop op het programma.

Meer berichten