Verborgen achter Valk-spits josemar Makiavala en een verdediger van Bekkerveld schiet Luuk Broers de bal in het doel voor de 3-0.
Verborgen achter Valk-spits josemar Makiavala en een verdediger van Bekkerveld schiet Luuk Broers de bal in het doel voor de 3-0. (Foto: Henry Jansen)

Overtuigende winst op Bekkerveld

  Sport

Redactie

De Valk recht de rug

Al in de eerste helft wist De Valk het verschil te maken tegen Bekkerveld. De bezoekers uit Heerlen wisten niet waar ze het zoeken moesten. De Valk wist voetballend zijn wil op te leggen aan de Limburgers en wist driemaal trefzeker te zijn. Het werd 3-0.

Valkenswaard - Bekkerveld mocht blij zijn dat de nederlaag niet nog hoger uitviel, want als de ploeg van Ruud van der Rijt in de tweede helft wat scherper was in de afronding had de overwinning nog meer glans gegeven. Volgende week staat er voor De Valk een uitwedstrijd op het programma met de streekderby tegen RKSV Heeze. De Valk stroopte vanaf het allereerste fluitsignaal de mouwen op en wist met zeer verzorgd voetbal onder de pressie van Bekkerveld uit te komen en de wedstrijd te domineren. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer toen in een overvol strafschopgebied Josemar Makiavala de bal het beslissende tikje gaf. Hij schoot de vroege 1-0 tegen de touwen. De Valk ging door en kreeg na een overtreding op Josemar Makiavala een strafschop, die door Luuk Broers uiterst beheerst verzilverd werd.

Bekkerveld kon geen enkel moment overtuigen en kwam niet verder dan enkele voorzetten vanaf de zijkant. Die konden eenvoudig gepakt worden door doelman Dennis Verhoeven. Nog voor de rust werd het overwicht van De Valk nog verder uitgedrukt in de score. Een actie van Sherry Kindo Kamara werd door Luuk Broers tot doelpunt gepromoveerd. De voorzet werd door de vleugelaanvaller uit de lucht genomen en zeer fraai in de verre hoek binnengeschoten. Doelman Rik Klyn was volstrekt kansloos bij deze treffer: 3-0.

In de tweede helft bleef De Valk de controle behouden en wist Bekkerveld amper gevaarlijk te worden voor het doel van thuisploeg. Na een klein uur spelen werd de moegestreden Josemar Makiavala vervangen door Brian Vermeer. Het was de eerste wedstrijd van de nieuwe spits van De Valk, die de afgelopen winterstop de overstap maakte van het Belgische KFC Lille. Luuk Broers, in de eerste helft de gevierde man aan de kant van De Valk, had tijdens zijn sterke tweede helft enkele malen de kans om tot meer treffers te komen. Doelman Rik Klyn stond echter meermaals in de weg en voorkwam een nog grotere achterstand voor de bezoekers. Ook een lob van invaller Brian Vermeer was een prooi voor de Limburgse doelman.

De enige keer dat Bekkerveld kansrijk was op een tegentreffer, was toen invaller Lars Vincken in het strafschopgebied onderuitgehaald leek te worden door De Valk-aanvoerder Michiel van den Besselaar. Scheidsrechter Amaranth Vereijken zag daar echter geen strafschop in. zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende overwinning voor De Valk en boekte de ploeg Valkenswaard hun tweede competitie-overwinning. Het mag proberen deze driepunter volgende week een goed vervolg te geven als de streekderby tegen Heeze op het programma staat, uit op het sportpark in Heeze.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden